Trucuri pentru machiaj în sezonul cald

machiaj varaVara şi-a intrat în drepturi şi aduce cu ea temperaturi din ce în ce mai mari şi astfel ne provoacă să găsim soluţii „cool”, pe lângă cei 2 litri de apă zilnic, haine vaporoase şi deschise la culoare şi nu în ultimul rând, un machiaj rezistent la căldură. Chiar dacă se mai retuşează pe parcursul zilei, iată câteva trucrui pentru machiajul pe timp de vară. Katiuşa Popovici (www.katiusapopovici.ro), make-up artist profesionist ne dezvăluie câteva secrete.

„Ceea ce le sfătuiesc mereu pe clientele mele este să nu sufoce tenul pe timp de vară, zi de zi. Chiar şi în cazul mireselor, încerc să folosesc fonduri de ten foarte lejere şi să acopăr imperfecţiunile prin tehnici de colorare pe anumite zone, tocmai pentru a evita situaţiile de a pune straturi de machiaj. Machiajul meu personal vara este folosirea unui fond de ten lejer sau înlocuirea acestuia, cu un BB creăm sau cu o cremă cu protecţie solară cu factor de protecţie solară 20, definirea sprâncenelor desigur, o mascară pentru accentuarea privirii şi o nuanţă de lipgloss nude soft pink pentru buze”, declară Katiuşa Popovici.

#1 La piscină – „skip” primerului şi fondului de ten – pentru un bronz uniform, se aplică în zonele cu probleme un strat subţire de concealer. Tenul şi chiar restul corpului se pregăteşte de acasă prin aplicarea loţiunii cu protecţie solară, pentru a intra cât mai bine în piele până la momentul expunerii la soare.

#2 BB Cream – soluţia pentru un fond de ten mai uşor. Se poate aplica cu succes pentru a uniformiza nuanţa tenului. Multe femei nu se simt confortabil să renunţe la fondul de ten în totalitate, BB cream-urile sau CC cream-urile fiind soluţia perfectă pentru un machiaj de vară.

”Un alt produs pe care îl îndrăgesc vara este pudră cu microparticule strălucitoare. Subliniază atât de frumos pielea bronzată la fel ca un praf magic. Îmi place să o includ în machiajul unei seri de vară, asortată unei ţinute all white sau chiar în nuanţe marine, că tot sunt în trend”, adăugă Katiuşa Popovici.

#3 Pudră bronzanta – se recomandă nuanţele piersică sau teracota, aplicată pe pomeţi, tâmple, centrul nasului şi uşor pe frunte.

#4 Iluminator în nuanţe aurii – este asul din mânecă pentru un make-up cu totul atrăgător. Pentru un plus de strălucire, se recomandă amestecarea în palma a unei mici cantităţi de iluminator lichid auriu şi aplicarea lui pe linia pomeţilor, tapotat cu degetele. Atenţie la exces!

#5 Mascara – pentru că mascara rezistenta la apa poate irita ochii, iată un truc: se introduce pensula unei mascara transparente în tubul celei uzuale şi se aplică apoi pe genele superioare. Pentru un look definit, pe genele inferioare se poate aplica mascara rezistenta la apă, fără mixare în cea uzuală.

Katiuşa Popovici te aşteaptă cu şi mai multe sfaturi şi makeup-uri personalizate la studioul ei de machiaj. Katiuşa are specializare în machiaje beauty & fashion, în machiaje cu efecte speciale, machiajul cu aerograf, dar şi în stilizarea sprâncenelor şi aplicarea genelor fir cu fir. Portofoliul ei îl poţi vedea pe http://katiusapopovici.ro/ şi pe Facebook.

 

Tags: , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center