5 greşeli de make-up de evitat în ziua nunţii

machiaj la birouCele mai multe femei visează la ziua nunţii în cele mai mici detalii, însă de cele mai multe ori scapă din vedere un lucru: ideea de a se simţi bine în pielea lor. Majoritatea tind spre perfecţiune ghidându-se după idealuri glamour, cu toate că partenerul de viaţă nu le-a ales după acest criteriu, ci pentru ceea ce sunt de fapt. Katiuşa Popovici, make-up artist (www.katiusapopovici.ro) ne explica importanţa machiajului de subliniere a trăsăturilor fiecărei persoane şi efectul acestuia în cazul machiajului de mireasă.

Nu încerca să fii „Super-Mireasă”
Unul din cele mai importante sfaturi pe care Katiuşa le oferă clientelor este acela că în ziua nunţii să nu uite că femeia din ea trece într-o altă etapă a vieţii alături de alesul ei şi că nunta nu înseamnă doar flori, rochie, mărturii şi lampioane. Este foarte imporant un machiaj de calitate care să sublinieze trăsăturile feminine şi să nu transforme mireasa într-o păpuşă de plastic.

„Face parte din munca mea faptul de a nu strica ceea ce Dumnezeu a lăsat. De aceea în şedinţele de make-up pentru mireasa prefer să discut deschis cu clientele că este mult mai important să aibă parte de momente memorabile, decât de amintiri neplăcute. Deşi unele sunt reticente la început din cauză că nu le aplic straturi groase de machiaj, la final sunt mulţumite când privesc în oglindă rezultatul. Produsele cosmetice pe care le folosesc sunt profesionale, cele mai bune din acest domeniu şi experienţa mă ajută enorm în munca mea!” adăugă Katiuşa Popovici.

De asemenea, chiar dacă este în vogă un anumit tip de machiaj aşa cum mireasă în devenire a văzut şi i-a plăcut într-o revistă, aceasta trebuie să ia în calcul dacă i se potriveşte personalităţii ei sau nu. Fotografiile de la fericitul eveniment vor fi admirate o viaţă întreagă şi nimeni nu vrea să îşi aducă aminte de alegeri neinspirate, doar pentru că erau „la modă”.

În plus, chiar dacă ziua nunţii înseamnă mult alb, nu se recomandă a adopta obsesiv această tendinţă şi în machiaj, în special dacă viitoarea mireasă are tenul alb.

Dacă alegi să te machiezi acasă, programează şedinţa de make-up când încă afară este lumina naturală.

Un sfat de luat în calcul, deoarece lumina fluorescentă a neoanelor distorsionează percepţia culorilor, iar în final rezultatele se vor vedea în fotografiile de nuntă.

O lumină naturală, caldă, încadrează mult mai bine trăsăturile evidenţiate prin machiaj faţă de lumină artificială, care în plus face să lucească acea zonă T, deloc estetică, în care sebumul iese la suprafaţă sub efectul căldurii.

Extra dark Smokey-eyes

Katiuşa Popovici nu recomandă aplicarea unor nuanţe închise la ochi care întunecă privirea. Chiar dacă viitoarea mireasă obişnuieşte să îşi machieze dramatic ochii, evenimentul nunţii este ceva cu totul deosebit, strălucitor şi plin de lumină. Machiajul miresei secolului XXI este unul discret, ccentul cade pe genele lungi şi întoarse şi pe buze pline, voluptoase.

Un alt aspect de luat în calcul, dacă accesoriile sunt bogate în strasuri şi pietre de diferite culori, machiajul ar trebui să fie unul simplu, care să nu încarce parte superioară a bustului. Accentul fie cade pe machiaj, fie pe accesorii.

Este absolut în regulă să ştii ceea ce vrei, dar nu deveni obsedată de control

Este de înţeles că oboseala şi emoţiile adunate generează stări de tensiune, însă cel mai important este să ţii situaţia sub control în mod elegant. Evident, nimeni nu doreşte să supere mireasa, dar o a doua părere din exterior ajuta de cele mai multe ori. Poate că nuanţă de blush pe care o foloseai constant de cel puţin 5 ani nu se potriveşte cu tonurile de culoare folosite în machiajul profesional.

„Dacă este ceva într-adevăr greu în munca mea, acel lucru este să explic clientei de ce propunerea ei nu este tocmai cea mai bună alegere şi asta nu din orgoliul meu de a folosi strict acea tactică de make-up, ci pentru că teoretic şi practic nu aş putea fi de acord cu acea idee pentru că nu reprezintă semnătura muncii mele. Se spune că obiceiurile vechi mor greu. Au fost şi cazuri când am machiat în două feluri: propunerea mea şi propunerea clientei, doar pentru a putea distinge concret, vizual, diferenţele”, explica make-up artistul Katiuşa Popovici.

Graba strica treaba

O şedinţă de machiaj profesională durează în medie aproximativ 60-90 de min, de aceea make-up artistul Katiuşa Popovici recomanda alocarea unei perioade suficiente de timp pt un machiaj fabulos şi care să te facă să te simţi specială în ziua nunţii.

Discuţia dinaintea începerii machiajului, pregătirea tenului, aplicarea machiajului, corectarea eventualelor greşeli, ajustarea acestuia, dar fi fixarea, sunt printre alţi paşi cei mai importanţi în realizarea unui machiaj reuşit.

Ia în calcul că în aceste momente să nu fie aglomeraţie în cameră, ci alege să te pregăteşti în linişte sau alături de câteva persoane dragi.

„Prefer să acord atenţie fiecărei cliente, fie că suntem la prima sau la a doua colaborare. Fiecare femeie este unică în felul ei, de aceea trebuie să aleg produsele specifice fiecărui tip de ten, fiecărei nuanţe de ten, a trăsăturilor definitorii, per total planul de bătaie se pune la punct la şedinţa de probă. Însă cum evenimente neprevăzute pot să apară, cum ar fi un herpes, un coş, cearcăne, toate acestea trebuie să aibă o rezolvare rapidă”, explica Katiuşa.

Înlătură toate elementele care te-ar putea distrage şi ţi-ar putea crea o stare de disconfort şi pregăteşte-te pentru cea mai lungă cursă a vieţii cu o imagine impecabilă. Nu uita să te odihneşti cel puţin 8 ore înainte de ziua nunţii, nu încerca să îţi faci diferite tratamente cosmetice şi nu încerca să te bronzezi pe ultima sută de metri.

În concluzie, machiajul din ziua nunţii trebuie să te reprezinte şi să nu denatureze imaginea cu care invitaţii sunt obişnuiţi. Ziua nunţii nu este nicidecum cea mi potrivită zi pentru experimente de machiaj, prin urmare, chiar dacă este un efort financiar, un make-up profesional te va ajuta să radiezi de frumuseţe şi strălucire, din cap până în picioare şi din zi până în noapte.

Katiuşa Popovici te aşteaptă cu şi mai multe sfaturi şi makeup-uri personalizate la studioul ei de machiaj. Katiuşa are specializare în machiaje beauty & fashion, în machiaje cu efecte speciale, machiajul cu aerograf, dar şi în stilizarea sprâncenelor şi aplicarea genelor fir cu fir. Portofoliul ei îl poţi vedea pe http://katiusapopovici.ro/ şi pe Facebook.

 

Tags: , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.