Cum ne machiem la birou? Ghidul pentru începătoare!

machiaj la birouStudiile arată că femeile care vin machiate la serviciu sunt percepute a fi mult mai prezentabile, mai plăcute, de încredere şi mai competente. Însă nu orice machiaj este potrivit pentru birou, iar rujul în culori puternice sau fardurile de ochi cu sclipici care atrag privirile în club, cu siguranţă vor atrage doar dezaprobări la locul de muncă. Katiuşa Popovici, make-up artist (www.katiusapopovici.ro) îţi explica pas cu pas cum ar trebui să te machiezi la birou, ce produse ar trebui să eviţi şi pe care să le foloseşti şi cum să dedici acestei activităţi doar 5 minute din rutina ta zilnică.

„Una dintre cele mai mari provocări ale tinerelor este alegerea machiajului potrivit pentru mediul business, care trebuie să arate cât mai îngrijit şi compact. Chiar dacă vei renunţa la eyeliner-ul cu sclipici, nu înseamnă că vei pleca de acasă nemachiata. Când vine vorba de serviciu, ţine minte că întotdeauna mai puţin vă înseamnă mai mult, iar un look îngrijit te va face să ai mult mai multă încredere în tine. Trucul machiajului de birou este să pui în evidenţă frumuseţea naturală”, explica Katiuşa Popovici.

Chiar dacă începi ziua plină de energie, opt ore de muncă se vor vedea pe faţa ta. Machiajul se poate şterge, poate curge, de aceea nu doar aplicarea iniţială e suficientă, ci şi micile ajustări realizate de-a lungul zilei.

Baza de machiaj
„Baza unui machiaj reprezintă peste 50% din reuşita acestuia. De aceea asigură-te că alegi nuanţa şi textura potrivită, de preferat produse fără ulei, cu rezistenţa îndelungată şi conţinut de minerale pentru a ascunde imperfecţiunile fetei. Din moment ce vei sta la serviciu peste 8 ore, cel mai bine este să eviţi fondul de ten cu putere foarte mare de acoperire”, explica Katiuşa Popovici.

Nu ar trebui să-ţi lipsească din geantă nici şerveţelele care absorb sebumul. Acestea sunt indicate în a doua parte a zilei, când tenul începe deja să strălucească şi cel mai bine se aplică în zona T.

Dacă ai nevoie să refaci baza machiajului, în loc să o iei de la capăt cu fondul de ten poţi opta pentru un concelear crema pentru zona de sub ochi. Acest truc îţi va lumina privirea imediat. Poţi încerca şi spray-urile de fată pe bază de apă termală care vor împrospăta nu doar machiajul, ci şi pe tine.

Obraji în culori naturale
„Optează pentru un blush în culori cât mai naturale din gamă de nuanţe roz-piersica şi aplică-l doar în zona pomeţilor. Pentru a determina această zonă, strânge-ţi obrajii în interior şi urmăreşte linia osului”, adăugă Katiuşa Popovici.

Ochi conturaţi subtil
Mediul business este ultimul loc în care vrei să-ţi etalezi nuanţele strălucitoare de fard de ochi, rimelul colorat sau genele false. Alege tonuri neutre de gri şi maro şi o linie fină de tus pentru un efect cât mai natural. Conturarea sprâncenelor este un alt truc care îţi pune în valoare fizionomia fetei, printr-un look chic. Tunde-le periodic şi nu exagera niciodată cu pensatul. Pentru a le fixa poţi aplica un gel special pentru sprâncene.

Buze hidratate
„Îţi recomand culori pastel, roz sau nuanţe de piersică, chiar şi tonuri de maro deschis. Rujurile mate nu sunt o idee prea bună la birou pentru că usucă buzele, aşa că optează în schimb pentru cele cremoase şi nu uita să le reaplici mereu după ce ai mâncat. Chiar dacă restul machiajului nu iese atât de mult în evidenţă, buzele hidratate şi îngrijite vor face mereu diferenţa”, completează Katiuşa Popovici.

Poţi obţine acel efect de buze pline utilizând un creion în aceeaşi culoare ca şi rujul. De asemenea încearcă pe cât posibil să eviţi glosul, întrucât nu are acelaşi aspect profesional precum rujul.

Rutina de 5 minute
Multe femei au impresia că trebuie să-şi dedice cel puţin 30 de minute pentru machiajul de birou. Dacă ai probleme cu timpul dimineaţa, Katiuşa Popovici îţi demostreaza că tot ce ai nevoie sunt 5 minute pentru un make-up îngrijit de birou:

Minutul 1: Masează-ţi tenul cu o cremă hidrantanta, aplica concelear-ul sub ochi, cu aproximativ două nuanţe mai deschise decât fondul de ten pentru a estompa cearcănele.
Minutul 2: Aplica fondul de ten doar în zonele în care observi roşeaţa (în general în jurul nasului şi buzei), pe restul feţei poţi folosi ceva mult mai soft, precum un BB Cream.
Minutul 3: Aplica o nuanţă naturală de blush pe pomeţi şi finisează cu un fard iluminatoriu deasupra.
Minutul 4: Aplica mascara şi o dungă fină la baza genelor cu un dermatograf negru.
Minutul 5: Aplica un ruj într-o culoare apropiată de cea a buzelor.

Katiuşa Popovici te aşteaptă cu şi mai multe sfaturi şi makeup-uri personalizate la studioul ei de machiaj. Katiuşa are specializare în machiaje beauty & fashion, în machiaje cu efecte speciale, machiajul cu aerograf, dar şi în stilizarea sprâncenelor şi aplicarea genelor fir cu fir. Portofoliul ei îl poţi vedea pe http://katiusapopovici.ro/ şi pe Facebook.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.