Ce cursuri extraşcolare ar alege părinţii pentru copiii lor şi de ce

ateliere parentingUn studiu realizat de Smart Education, centru de ateliere de parenting și dezvoltare personală pentru copii, relevă opinia părinților din România cu privire la programele educative extrașcolare și la cursurile pentru dezvoltarea personală a copiiilor. Astfel, concluziile ne arată că:

1. Toți părinții (în procent de 100%) consideră că programele educative extrașcolare sunt importante pentru dezvoltarea copilului.

2. Părinții ar alege pentru copiii lor următoarele cursuri extrașcolare:

Limbi străine, în cel mai ridicat procent (43% dintre părinți), Dezvoltare personală, comunicare, public speaking (42%), Arte (34%).
Cea mai întâlnită combinație de cursuri este aceasta: Dezvoltare personală și limbi străine, votată în procent de 19,8% de către părinți.

3. Cele mai importante criterii ale părinților pentru alegerea activităților extrașcolare pentru copil sunt:

– preferințele copilului; este cel mai important criteriu pentru părinți, criteriu ce a primit un procent de 73%;
– dezvoltarea anumitor abilități, votat în procent de 59% de către părinți;
– metoda de predare a fost considerată importantă într-un procent de 52%.

Mai puțin importante pentru părinți sunt recomandările altor părinți cu privire la anumite cursuri. Doar 6% dintre ei au considerat acest criteriu foarte important și doar 32% dintre ei, important.

4. La întrebarea câți bani sunteți dispuși să cheltuiți lunar pentru activități extrașcolare și ateliere de dezvoltare personală pentru copil, părinții au răspuns următoarele:

26% sunt dispuși să cheltuiască peste 500 lei/ lună (cel mai mare procent înregistrat). Așadar, cei mai mulți dintre părinți sunt dispuși să cheltuiască peste 100 de euro lunar pentru cursuri care dezvoltă abilitățile copiilor, în afara cadrului școlar.

Celelalte procente înregistrate:
21% – sunt dispuși să cheltuiască maxim 300 lei
19% – sunt dispuși să cheltuiască maxim 500 lei
17% – sunt dispuși să cheltuiască maxim 400 lei,
17% – sunt dispuși să cheltuiască maxim 200 lei

5. La întrebarea ce abilități ați observat că și-a dezvoltat copilul dumneavoastră în urma unui curs extrașcolar, părinții au răspuns, în ordinea importanței: încredere în sine, autocunoaștere, atenția, capacitatea de concentrare, competitivitatea, răbdare, disciplină, ambiție.

Acest studiu aduce informații foarte valoroase cu privire modul în care părinții tineri percep educația copiilor lor, acea educație suplimentară, în afara cadrului clasic de învățământ. În primul rând, este grozav să aflăm că absolut toți părinții chestionați consideră foarte importante cursurile și atelierele extrașcolare pentru dezvoltarea copilului. Mai mult, sunt dispuși să investească un buget semnificativ pentru asta. Părinții înțeleg cât de importantă este pentru cei mici învățarea prin joc, precum și dezvoltarea încrederii în sine a copilului, alături de latura sa creativă.“, spune Corina Tanasiciuc, fondator Smart Education.

* Studiul a fost realizat în perioada octombrie – decembrie 2015, pe un eșantion de 200 de persoane, părinți cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani. Cea mai mare pondere o au părinții cu vârsta între 30 și 40 de ani, majoritatea femei. Datele au fost obținute prin intermediul unui chestionar online distribuit prin e-mail și social media.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center