Scapă de cearcăne cu ajutorul chirurgiei estetice
Pentru unii ereditare, pentru alţii efect al îmbătrânirii, oboselii, stresului, slăbitului sau alimentaţiei dezechilibrate, cearcănele sunt de cele mai multe ori un motiv de frustrare pentru cei care nu pot scăpa de ele, orice ar face.
Atunci când pungile de sub ochi apar după o noapte nedormită sau o sesiune prelungită de stat cu ochii în calculator, nu trebuie să vă îngrijoraţi deoarece acestea vor disparea a doua sau a treia zi.
„Dacă cearcănele sunt însă prezente zi de zi, este cazul să nu le mai trataţi cu resemnare şi indiferenţă, pentru că din fericire există soluţii rapide şi sigure pentru estomparea lor pe termen indelungat.”, declară medicul estetician Vangelis Vasalos, din cadrul clinicii Metamorphosis Center.
De ce apar cearcanele şi ce diferenta există între acestea şi pungile de sub ochi?
Iniţial, cearcănele apar după o perioadă de nesomn sau suprasolicitare a ochiilor, dar cu timpul pot deveni permanente. Motivul principal este acela că lichidele nu mai sunt evacuate corect în exteriorul organismului.
„De asemenea, persoanele care nu au grăsime în pomeţi sau pomeţi bine conturaţi sunt mult mai predispuse la a avea cearcăne pentru că în cazul lor pielea se lasă pe măsură ce înaintează în vârstă sau slăbesc, având ca efect apariţia cercurilor vinete din jurul ochilor.”, menţionează chirurgul estetician Vangelis Vasalos.
Odihna insuficientă şi aportul scăzut de lichide favorizează nu doar apariţia cearcănelor, ci şi a pungilor de sub ochi, care pot fi semnul unor afecţiuni renale, endocrine sau hepatice. De aceea, în funcţie de antecedente, este recomandat să mergi la un consult urologic, endocrinologic sau de medicină internă pentru a afla cauza instalării pungilor inestetice.
Cum poţi scapă de cercane şi pungile de sub ochi vechi şi bine conturate?
Dacă te-ai săturat să aplici zi de zi tone de fond de ten şi anticearcan pentru a estompa sau reduce cercănele şi/sau pungile de sub ochi, există şi o soluţie permanentă: intervenţiile de ordin estetic.
De exemplu, zona vânătă din jurul ochilor se poate diminua în intensitate cu ajutorul microabraziunii, un peeling cu substanţe care albesc pielea.
Însă, cea mai rapidă metodă de atenuare a cearcănelor, chiar dacă nu le vindecă definitiv, rămâne injectarea cu acid hailuronic. Acest gen de intervenţie trebuie repetat o dată la aproximativ 9 luni, deoarece efectul acidului hialuronic dispare după această perioadă. Preţul unei intervenţii este de 250 euro pentru 1mm de substanţă injectată.
De asemenea, pungile pot fi îndepartate şi prin blefaroplastie, o intervenţie chirurgicală prin care se umplu şanţurile prin reaşezarea ţesuturilor şi repoziţionarea grăsimii. Acest gen de procedură este recomandată persoanelor care au împlinit vârsta de 35 de ani. Preţul unei intervenţii este de aproximativ 1.600 euro.
O altă metodă care ar putea să vă scape de acest complex este injectarea cu grăsime proprie sub anestezie generală sau locală. Pentru acest lucru se efectuează mai întâi recoltarea grăsimii, apoi aceasta este preparată – centrifugată sau decantată pentru a se îndepărta celulele grase de lichidul în exces şi în cele din urmă are loc injectarea propriu-zisă. Preţul este de aproximativ 600 euro per sedinţă, procedura este indicat să se repete la interval de 1-2 ani de la prima injectare.
„Pentru a păstra efectele acestor interveţii cât mai mult timp, trebuie să vă hidrataţi corect, obligatoriu cu 3 litri de lichide pe zi şi din când în când puteţi apela la suplimente ce conţin vitamine şi antioxidanti ce favorizează microcirculaţia.”, a conchis esteticianul Vangelis Vasalos.