Tratează retragerea gingiilor cu o tehnică unică în România

PinholeAproximativ 50% dintre persoane sunt predispuse la afecțiuni parodontale indiferent de cât de strict sunt respectate regulile de igienă orală. Netratate la timp, acestea afectează grav nu doar țesutul gingival, ci și osul, fiind unele din principalele cauze a pierderii dinților. Totuși, dacă vreți să zâmbiți frumos, nu trebuie neapărat să treceți printr-un proces traumatizant și dureros deoarece medicina a evoluat.

Respiro Dental aduce în România cea mai nouă metodă de tratament a retracției gingivale, cu recuperare aproape imediată, fără durere sau cicatrici. Tehnica este aplicată de către Dr. Daniel Borteanu, la ora actuală singurul medic din România și unul dintre cei 4 medici din Europa care a absolvit cursurile Dr. John Chao, Alhambra Dental din Los Angeles, California, inventatorul tehnicii Pinhole Surgical Technique (PST).

Comparativ cu metoda tradițională, unde retracția gingivală recidivează după aproximativ doi ani și impune noi intervenții și costuri, rezultatele regenerării gingivale minim invazive sunt unele de durată.

Cum știi dacă trebuie să apelezi la această tehnică?

Deși se instalează treptat și poate trece neobservată, retracția gingivală începe să devină o problemă atunci când apar primele semne care o indică: inflamarea gingivală, sensibilitatea la rece și la cald, expunerea rădăcinilor dinților și aspectul alungit al acestora. Astfel, netratată la timp, inflamația gingivală nu doar că vă compromite zâmbetul, dar duce în timp la dureri, carii profunde, deteriorarea gingiei sau chiar mai grav, la pierderea dinților.

Principalele cauze ale retracției gingivale sunt: înaintarea în vârstă, periajul agresiv și incorect, depunerile de tartru, abuzul de scobitori, bruxismul, lucrări stomatologice necorespunzătoare sau nefinisate (coroane care pot irita gingia) și chiar deplasarea dinților pe arcadă în urma purtării aparatului ortodontic.

Care sunt avantajele unice ale regenerării gingivale minim invazive?

Principalul avantaj al regenerării gingivale minim invazive este faptul că aceasta nu presupune grefări, suturi complicate sau incizii, ci implică doar o simplă ajustare a țesutului deja existent. În plus, veți resimți mai puțin disconfort deoarece nu se folosesc bisturie sau alte instrumente chirurgicale invazive, comparativ cu metoda tradițională de grefare. Tocmai de aceea, intervenția durează aproximativ o oră și se pot rezolva până la 10 dinți în aceeași ședință, rezultatele fiind excelente, cu un aspect natural și de durată.

Cât durează recuperarea?

Regenerarea gingivală minim invazivă este o intervenție simplă, pacientul se recuperează mai rapid prin comparație cu metoda tradițională de grefare. După tratament, locul de intervenție devine aroape invizibil, iar durerile sunt minime. Datele clinice obținute pe parcursul unui studiu realizat pe 43 de pacienți au arătat că toți pacienții cu retracții gingivale s-au vindecat fără probleme, gingia păstrându-și toate caracteristicile, fără diferențe de culoare sau de altă natură.

“Timpul de vindecare diferă de la caz la caz, însă o vindecare completă s-a constatat la 6 săptămâni de la intervenție. Chiar am și imbunatit tehnica în ultimul an, prin introducerea A-PRF, o metodă dezvoltată de prof. Joseph Choukroun, deja populară în toată Europa. Aceasta constă în obținerea din sângele pacientului, centrifugat în cabinet, a unor compuși bogați în elementele responsabile de vindecare. Implicarea acestei metode face ca vindecarea să fie mai rapidă și mai sigură.” explică dr. Dan Borteanu, medic stomatolog în cadrul Respiro Dental, singura clinică din România în care se efectuează această procedură.

Un control regulat la medicul dentist și o discuție despre obiceiurile defectuoase ajută la înțelegerea problemei, intervenția rapidă și stoparea procesului.

Totuși, pentru ca rezultatele obținute să fie de durată, pacienții care optează pentru această metodă trebuie să aibă o igiena orală corespunzătoare (periaj dentar de două ori pe zi și folosirea aței dentare și a apei de gură) și să meargă o data la 6 luni la cabinetul stomatologic pentru detartraj.
Prețul unei astfel de proceduri începe de la 100 euro per dinte, la care se mai adaugă costul membranelor de colagen.

Despre clinica Respiro Dental
Fondată în anul 2009, clinica Respiro Dental oferă servicii medicale stomatologice la standarde de calitate conforme cu standardele europene ale acestui domeniu. Misiunea specialiștilor este aceea de a oferi cele mai avansate servicii medicale de îngrijire stomatologică și inovații din domeniu disponibile la nivel european și nu numai.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.