Termenul de valabilitate al unui implant cu silicon

Implant de sani garantieTermenul de garanție al unui implant cu silicon este un subiect în jurul căruia se pun foarte multe semne de întrebare. Multe dintre femeile care și-au mărit astfel sânii sau care doresc să apeleze la operația de mărire a sânilor cu implanturi siliconice, vor să fie sigure că alegerea pe care au făcut-o va trece testul timpului.

Durata unei proteze mamare poate fi influențată de calitatea și aspectul acesteia, dar și de eventualele complicații care pot să apară. Există implanturi care pot sta în corp chiar și o viață fără nicio problemă. În cazul în care apar complicații, protezele trebuie înlocuite. Rapoartele Societății Americane de Chirurgie Plastică arată că la 10 ani de la operație, 76% din implanturile mamare necesită la un moment dat o înlocuire. Acest fapt se datorează contracției de capsulă, rupturilor de înveliș, lăsării sânilor sau infecțiilor cronice.

„Este important ca implanturile alese să fie de bună calitate și, mai ales, să fie omologate. Un chirurg care respectă munca sa și viața pacienților nu va folosi niciodată implanturi neomologate (așa zise „chinezești”). Complicațiile care pot apărea în urma utilizării a astfel de implanturi pot fi dezastruoase. Deși diferența de preț dintre implanturile omologate de calitate și cele neomologate este destul de mare, consider că sănătatea, rezultatul și durabilitatea în timp sunt mult mai importante”, spune chirurgul estetician Călin Doboș.

Controlul regulat este esențial

Este important ca femeile să întrebe medicul ce calitate de implant se va folosi. Doctorul poate oferi implanturi care să aibă o durată de viață limitată sau cu o durată de viață nelimitată. Cert este însă că la o anumită perioadă de timp este necesar să mergeți la controale, pentru ca medicul chirurg să vă spună dacă s-au produs modificări în timp sau prezentați eventuale modificări de aspect.

„Femeile nu trebuie să se aștepte ca rezultatul operației de mărire de sâni să dureze o veșnicie. Chiar dacă implantul are așa-zisa garanție pe viață, sânii se modifică în timp. Controalele regulate și ecografiile mamare sunt foarte importante, în acest fel observăm dacă s-au produs schimbări sau rupturi și putem interveni rapid”, explică Dr. Călin Doboș.

De obicei, chirurgul recomandă un examen ecografic în fiecare an, pentru a depista eventualele modificari atât ale sânului, cat și ale implantului. În cazul în care femeia a născut, aceasta trebuie să facă un control după întreruperea alăptării pentru a vedea dacă nu au survenit alte modificări ale implantului mamar.

La cât timp ar trebui schimbat implantul de silicon?

Ultimele studii au aratat că implanturile cu silicon pot dura toată viața, în timp ce implantul salin are un termen de valabilitate de 12-14 ani. Există factori care pot modifica însă aceste termene.

„Contează mult și mărimea implantului. Cu cât acesta este mai mare, iar pielea pacientei mai sensibilă și mai puțin elastică, cu atât cresc șansele ca sânul să se deformeze în timp. După 5-10 ani, există posibilitatea ca sânii să se lase sau să își modifice forma. În această situație se poate impune o nouă intervenție prin care să se ridice sânii lăsați, cu sau fără schimbarea implanturilor; sau poate să se renunțe la implant”, precizează chirurgul estetician Dr. Călin Doboș.

Care sunt complicațiile ce pot apărea?

Din nefericire, există o serie de posibile complicații care pot surveni de-a lungul anilor și care duc inevitabil către eliminarea sau înlocuirea implanturilor. Fiecare organism reacționează diferit și din acest motiv cele mai multe dintre complicații nu pot fi prevenite.

Printre acestea putem include contracția capsulară (un înveliș pe care îl creează corpul nostru în jurul implantului) datorată micșorării capsulei sau buzunarului din jurul implantului, ceea ce duce la deformarea sânului, în cazuri rare chiar la ruptura acestuia. În cazul în care se bănuiește o ruptură sau o fisură, un RMN este cea mai sigură cale de a observa dacă pacienta are sau nu o astfel de problemă. Alte riscuri specifice implanturilor sunt: rotirea, „aspectul vălurit” mai ales pe exterior, vizibilitatea implantului și conturul dublu, ce apar mai ales atunci când implanturile sunt prea mari.

 

Tags: , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.