Cum slăbim după sărbători cu izometrie şi stretching

kinetoterapie izometrie“Ai grijă de corpul tău pentru că este singurul loc unde va trebui să trăieşti”, spune cunoscutul speaker motivaţional Jim Rohn. Într-adevăr, dacă nu te simţi bine în corpul tău, nu poti fi fericită, nici să te simţi frumoasă şi sănătoasă. Trebuie sa ai constant grijă de corpul tau şi să-i acorzi cea mai mare atenţie, mai cu seamă după Sărbători, când ai petrecut mai mult timp decât de obicei mâncând şi lenevind prin casă.

Cea mai mare provocare de frumuseţe acum este să revii la silueta dinainte de Crăciun şi să devii din nou activă din punct de vedere fizic. Sigur, după atâta pauză e greu să te reapuci de sport, mai ales cu toată agitaţia de început de an, dar cu cât amâni mai mult momentul cu atât îţi va fi mai greu să slăbeşti. În plus, lunile de iarnă trec repede şi imediat e din nou vremea rochiilor şi a costumelor de baie şi trebuie să fii în cea mai bună formă fizică.

Ce-ar fi să slăbeşti fără să transpiri alergând sau ridicand greutăţi? Da, e posibil! Poţi să-îi modelezi silueta şi să-ţi tonifici musculatura cu exerciţii statice de izometrie şi stretching. Nu numai că nu te fac să transpiri şi să gâfâi, dar exerciţiile statice cresc forţa musculară mai rapid şi mai intens comparativ cu exerciţiile dinamice.

“Izometria se bazează pe arderea grăsimilor prin menţinerea şi prin lucrarea musculaturii fără greutăţi, adică cu forţa proprie”, explică Nicoleta Camelia Ghena, kinetoterapeut la centrul KinetoHelp. “În timpul exerciţiilor fizice statice, lungimea fibrei musculare rămâne constantă, iar tensiunea musculară atinge valori maxime prin activarea tuturor unităţilor motorii ale grupului muscular respectiv”. Altfel spus, stai pe loc, dar te întinzi, te roteşti şi te îndoi în aşa fel încât muşchii tăi lucrează la maxim.

În contracţia izometrică, forţa dezvoltata în muşchi este maximă, de aceea exerciţiile durează puţin, câteva secunde, şi alternează contracţia musculară cu relaxarea. Izometria este un efort de tip anaerob, iar acest tip de efort dezvoltă cel mai bine masa musculară, la fel ca şi repetările lente. În plus, exercițiile de izometrie și stretching nu necesită echipament sau aparatură specială și nu îți solicită articulațiile.

Pe lângă faptul că subțiază talia și dau trupului un tonus de invidiat, exercițiile izometrice ajută la creșterea forței musculare mai repede și mai intens decât o fac exercițiile dinamice, favorizează procesul de creștere și dezvoltare fizică, cresc rezistența organismului la efort, precum și capacitatea funcțională a aparatului locomotor.

Slăbești și te menții în formă maximă fără efort fizic! Nu-i așa că sună minunat?

 

Tags: , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.