Silueta ideală după naştere, cu ajutorul lipoaspiraţiei

doctorApariția unui copil este unul dintre cele mai importante evenimente ce au loc în viața unei femei. Deși aduce cu sine o mare bucurie, sarcina afectează în mod vizibil corpul femeii. Cele mai evidente modificări ce au loc în timpul sarcinii sunt la nivelul abdomenului. Soluția care vine în ajutorul mamelor ce au rămas cu depunderi adipoase în urma sarcinii poate fi lipoaspirația.

Lipoaspirația sau liposucția este una dintre cele mai frecvente proceduri de chirurgie estetică. Popularitatea sa se datorează rapidității de realizare a operației, eficienței sale, dar și a timpului redus în care apar rezultatele. Foarte important este faptul că noile tehnici, alături de tehnologia avansată, pot oferi o sculptare permanentă în cazul în care se respectă și indicațiile de întreținere corporală.

”Liposucția funcționează prin eliminarea țesutului adipos în exces, reconturând corpul și creând o siluetă suplă. Operația este ideală în cazul femeilor care au trecut printr-o sarcină și vor să scape rapid de depunerile aflate pe abomen, dar sunt vizate și alte zone precum coapsele, fesele și brațele. În completarea liposucției poate veni și procedura de ridicare a sânilor cu sau fără implant. Efectuarea acestor proceduri chirurgicale se poate realiza, mai ales în cazul proaspetelor mămici, doar după bifarea unui set complex de analize și, mai important, după un anumit timp de la naștere. Atât în timpul sarcinii, cât și după naștere, corpul suferă numeroase modificări. Este necesar să lăsăm corpul să se recupereze înainte de a apela la operațiile estetice postnatale.”, a declarat dr. estetician Călin Doboș.

Ce presupune intervenția în cazul femeilor care au trecut printr-o sarcină?

Pentru început, medicul trebuie să evalueze starea de sănătate a pacientei, să determine localizarea depozitelor adipoase și să stabilească dacă a trecut suficient timp de la naștere pentru a putea efectua procedura chirurgicală. Cei mai mulți chirurgi plasticieni recomandă o perioadă de recuperare după naștere de aproximativ 6 luni, însă durata poate varia.

Lipoaspirația este o procedură chirurgicală ce presupune realizarea unor incizii foarte mici, de câțiva milimetri, prin care se introduc niște instrumente lungi, denumite canule. Canulele sunt conectate la un sistem de vid cu ajutorul căruia se aspiră grăsimea. Înainte de efectuarea procedurii de extracție se infiltrează o soluție care ajută la dizlocarea cu ușurință a grăsimii aflate între piele și mușchi.

În urma operației chirurgicale pot apărea senzații de discomfort în zona operată, umflarea acestei zone, vânătăi. Este necesar ca proaspăta mămică să aibă în considerare și perioada de recuperare, care poate fi între 1 și 6 zile, în funcție de suprafața tratată.

Pentru menținerea rezultatelor o perioadă cât mai îndelungată, pacienta trebuie să adopte un regim de viață sănătos, care să includă atât mișcarea fizică regulată, cât și hrana sănătoasă. Beneficiile unei liposucții sunt, în special în cazul femeilor care și-au pierdut silueta ideală în urma unei sarcini, atât de ordin fizic, cât și psihologic, îmbunătățind toate aspectele vieții acestora.

Prețul unei lipoaspirații care cuprinde zona abdominală și talia este cuprins între 1400 – 1800 de euro.

 

Tags: , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.