Experţii garantează că implantul mamar nu afectează cu nimic alăptarea

breasts implantsFoarte comune în zilele noastre, implantele mamare au început să reprezinte o teamă în rândul femeilor tinere care își doresc această intervenție, însă nu au copii sau și-au propus să rămână însărcinate.

Odată cu recurgerea la operația de mărire a sânilor apar o mulțime de griji referitoare la implantele mamare și alăptare. Chirurgul estetician Silvia Stănculescu îți spune dacă alăptarea poate să fie afectată sau nu de mărirea sânilor cu silicon.

Alăptarea după intervenția de implant mamar. Posibilă sau nu?

Sânul este format din trei straturi: piele, glandă mamară cu țesut adipos și mușchi pectoral. În cazul femeilor care nu au alăptat, implantul se introduce sub mușchiul pectoral, astfel încât implantul mamar nu afectează scurgerea laptelui matern.

Practic, în funcție de modul în care sunt amplasate implanturile depinde și capacitatea de a alăpta.

„Implantul mamar nu împiedică hrănirea la sân a bebelușului, întrucât incizia se realizează sub sân sau în zona axială (partea laterală a sânului) și astfel există o probabilitate redusă de deteriorare a legăturilor nervoase din interiorul lui, care influențează producția de lapte atunci când este stimulat. Așadar, glanda mamară rămâne intactă în urma introducerii implantului, cu conditia ca procedura să fie realizată corect”, susține chirurgul estetician Silvia Stănculescu, medic în cadrul clinicii Metamorphosis Center.

Dacă în timpul intervenției nervii din jurul areolei sunt afectați, pot apărea probleme la alăptare, deoarece dacă acestia nu sunt intacți creierul nu primește mesajul de eliberare a oxitocinei și prolactinei, hormonii responsabili cu producerea laptelui.

O operație incorectă poate deteriora canalele galactofore, care transporta laptele. De asemenea, dacă implantul este voluminos, acesta poate reduce cantitatea de lapte eliberată, deoarece este împins în țesutul mamar.

Ce riscuri există pentru bebeluș dacă am împlânte mamare?
Expertii in chirurgie estetica garanteaza faptul ca nu exista niciun risc pentru bebelus daca alaptati avand proteze.

“Implantul nu se poate sparge în timpul alaptarii. Daca sânii suferă o traumă în perioada în care alaptați și se sparge o proteză, acest lucru nu afectează în niciun fel sănătatea bebelușului deoarece protezele conțin gel autocoeziv, care nu se împraștie”, conchide chirurgul estetician Silvia Stănculescu.

 

Tags: , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.