Aliaţii din natură împotriva asteniei de toamnă

pumpkinE oficial: toamna şi-a intrat în drepturi, iar zilele friguroase şi ploioase nu sunt departe! Totuşi, schimbările de la sezonul cald la cel rece înseamnă nu doar variaţii de temperatură sau o cantitate scăzută de lumină naturală solară, ci şi modificări ale bioritmului intern al organismului. Stările de somnolenţă prelungită asociate cu insomnii, slăbiciunea fizica, lipsa de energie, stările de melancolie sau tristeţe şi predispoziţia către răceli şi infecţii sunt printre primele semnale ale dereglărilor fiziologice şi psihice cu care corpul se confruntă la început de toamnă. Aceste manifestări pot dura zile sau săptămâni întregi până când ritmul interior se ajustează la noile schimbări şi este în mod normal diagnosticat ca astenie de toamnă.

„Astenia de toamnă este o problemă frecvent întâlnită în această perioadă şi se manifestă de regulă la toate categoriile de vârstă, de la copii până la cei mai în vârstă. Aceasta are simptomatologii diferite în funcţie de organismul şi stilul de viaţă al fiecăruia, însă în general pentru a evita stările specifice acestei etape, este important să acordăm atenţie deosebită unei alimentaţii bogate în vitamine şi proteine, dar şi să respectăm un program regulat de somn.”, explică specialistul Ropharma, Dr. Imunolog Tania Bejan.

Vestea bună este că, deşi toamna aduce modificări interne atât la nivel fizic cât şi psihic, tot ea oferă remedii naturale care ameliorează sau soluţionează aceste manifestări.

Un sistem nervos sănătos cu ajutorul dovleacului

Indiferent dacă îl consumaţi crud, copt sau fiert, dovleacul este un pansament natural pentru sistemul nervos şi datorită efectului uşor sedativ este adesea recomandat pentru combaterea insomniilor, a stărilor depresive şi anxietăţii. În plus, acesta este şi o sursă importantă de betacaroten, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali şi este îmbogăţit cu complexul de vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B9, recunoscute pentru menţinerea sănătăţii psihice, protejarea împotriva stresului oxidativ şi reducerea stării de oboseală excesivă.

Combate oboseala cu cerealele integrale

„Multe dintre persoanele care suferă de astenie, se confruntă cu o deficienţă de serotonină, asociată cu oboseala excesivă, chiar dacă au un program disciplinat de somn. Datorită conţinutului bogat în glucide, cerealele oferă energia necesară pentru funcţionarea corectă a organismului. În plus, acestea sunt bogate în tiamină, vitamină aparţinănd complexului B, care favorizează transformarea glucidelor în energie, ameliorând astfel stările de letargie şi extenuare”, explică specialistul Ropharma, dr. Imunolog Tania Bejan.

Citricele şi probioticele ţin răceala departe!

Pomelo, portocale, mandarine, grapefruit – sunt printre cele mai consumate fructe în timpul toamnei şi cu un motiv întemeiat: acestea conţin o cantitate importantă de vitamina C, antioxidanţi, nutrienţi cu proprietăţi anticancerigene şi asigură în mod natural un sistem imunitar mai puternic.

„O singură portocală conţine peste 170 de fitonutrienţi diferiti, care oferă o mulţime de beneficii organismului: inhibă formarea de cheaguri de sânge, au proprietăţi antitumorale, alergenice şi nu în ultimul rând imunomodelatoare. În plus, citricele sunt şi o sursă bogată de flavonoide, care au rol antiseptic şi acţionează asemenea unor antibiotice naturale împotriva infecţiilor virale şi bacteriene, cu care ne confruntăm adesea toamna”, explică specialistul Ropharma, Dr. Tania Bejan.

O altă modalitate de a întări organismul din interior, de a creşte numărul de anticorpi şi de a stimula imunitatea este cu ajutorul probioticelor. Acestea conţin bacterii benefice importante ce acţionează ca un antibiotic natural în neutralizarea infecţiilor virale şi bacteriene: bifido acidophilus, lactobacillus acidophilus şi lactobacillus plantarum. Mai mult decât atât, probioticele au o acţiune benefică asupra florei intestinale şi îndepărtează şi efectele nedorite ale antibioticelor, care distrug bacteriile bune din organism.

Dincolo de ajutorul pe care natura ni-l oferă în combaterea asteniei de toamnă, este indicat să susţinem alimentaţia şi cu ajutorul suplimentelor alimentare naturale. În noul sezon, Farmaciile Ropharma au pregătit kit-ul de stimulare a imunităţii format din trei cutii Activit Imuno Forte, Septogal+Lactoferina, Activit C60, o cană şablată şi un pachet cu serveţele umede.

Activit Imuno Forte este suplimentul natural Ropharma pe bază de colostru bovin şi lactoferina, destinat stimulării imunităţii si prevenirii infecţiilor virale, Septogal+Lactoferina conţine complexul de vitamine B şi antioxidanti cu rol în tratarea infecţiilor respiratorii, iar Activit C60 asigură doza optimă de vitamina C şi antioxidanti necesari organismului. Kit-ul de stimulare a imunităţii este disponibil în farmaciile Ropharma din toată ţara şi online, pe www.ropharma-healthcare.ro la preţul de 73,83 lei.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.