Adio puncte negre, bun venit piele curată!

1, 2, 3, 4….şi numărătoarea nu se mai termină! Te-ai săturat să te uiţi în oglindă şi în locul unei fețe luminoase, să vezi doar negru în faţa ochilor?

O problemă cu care majoritatea femeilor se confruntă este cea a punctelor negre: nu dor, nu sunt o afecţiune gravă a pielii, însă din punct de vedere estetic sunt o adevărată corvoadă – sunt dificil de îndepărtat şi de multe ori reapar chiar când crezi că ai scăpat de ele.

Praful, poluarea, stresul, excesul de sebum şi dilatarea excesivă a porilor sunt doar câţiva dintre factorii care pot afecta pielea şi pot creşte astfel predispoziţia pentru apariţia punctelor negre. Cunoscute şi sub numele de „comedoane deschise”, punctele negre sunt de fapt pori măriţi în care există depuneri de praf şi sebum, care sub acţiunea aerului din atmosferă, se oxidează şi capătă astfel culoarea specifică. Cel mai frecvent acestea apar în zonele cu exces seboreic: pe frunte, nas şi bărbie, denumite şi „zona T” a feţei. Cu toate acestea, contrar concepţiei populare, punctele negre nu sunt un indicator al unui exces de grăsimi din organism, aşa că nu dispar dacă adoptaţi o dietă fără grăsimi, ci cu ajutorul unui regim atent de îngrijire a pielii.

Abecedarul Phyt’s pentru o piele curată
Demachierea – puţini dintre noi realizează că obiectele pe care le folosim zilnic pot afecta pielea şi chiar determină apariţia problemelor comune ale tenului: acneea şi punctele negre. De exemplu, faţa de pernă, deşi poate părea curată la prima vedere, acumulează peste noapte murdării, praf şi uleiuri care ajung în fiecare seară pe faţă. Acelaşi este cazul telefoanelor mobile, care intră zilnic în contact cu pielea. Tocmai de aceea, pentru a evita surplusul unor astfel de impurităţi , este important să vă demachiaţi în fiecare seară şi să menţineţi cât mai curate obiectele care inevitabil vă ating pielea.

Tonifierea – loţiunea tonică vine în completarea procesului de demachiere, ajutând la eliminarea resturilor de machiaj, praf şi celule moarte, purifiind astfel pielea. Datorită efectului astringent, aceasta are şi rolul de a elimina excesul de sebum, menţine pH-ul natural al pielii şi reduce polii dilataţi, principalele cauze ale apariţiei punctelor negre. O alternativă la loţiunile tonice, care uneori pot avea o acţiune prea agresivă, sunt loţiunile de curăţare. Naturoderm este un tratament BIO de igienizare a pielii introdus de gama Phyt’s, ce purifică şi curăţă pielea cu imperfecţiuni. Acesta conţine extracte de cuişoare, salvie şi sunătoare care au simultan un rol de igienizare şi calmare. Preţ: 137,07 Lei

Exfolierea este o altă etapă a îngrijirii pielii, peste care nici o femeie nu trebuie să treacă, indiferent de vârstă sau tipul tenului. Aceasta ajută la eliminarea excesului de sebum, îndepărtarea celulelor moarte şi curăţarea porilor – principalele cauze care determină apariţia punctelor negre. Un gomaj simplu, cu ajutorul unor produse care conţin particule abrazive este suficient pentru a oferi tenului un aspect mai strălucitor şi mai luminos. Exfoliantul bio Activ’Peel, din gamă de produse cosmetice Phyt’s, conţine microparticule şi extracte de bambus, citrice şi muşcată, ce asigură o acţiune de exfoliere delicată, eliminând uşor celulele moarte de la suprafaţa pielii, fără a deteriora stratul de protecţie naturală a pielii. Recomandat pentru toate tipurile de ten, Activ’Peel ajuta la înlăturarea impurităţilor, sprijină regenerarea celulară şi oxigenarea, lăsând pielea netedă şi strălucitoare. Preţ: 98,26 Lei.

Hidratarea şi îngrijirea de noapte rămân regulile de aur pentru o piele sănătoasă şi fără probleme! Deşi tenul gras este mai predispus către apariţia punctelor negre, nu înseamnă că nu trebuie hidratat. La fel, un ten gras nu înseamnă şi un ten hidratat, din contră: atunci când pielea este deshidratată, glandele sebacee produc mai mult sebum. De asemenea, este important de reţinut că în timpul nopţii, pielea se regenerează şi îşi reface ţesuturile afectate în timpul zilei şi este lăsată să respire, tocmai de aceea este recomandat ca îngrijirea de noapte să fie suplinită cu un ser sau mască tratament pentru a grăbi aceste procese naturale.

În cazul persoanelor care se confruntă cu problema punctelor negre sau a excesului de sebum, se recomanda folosirea serurilor, datorită texturilor mai uşoare. Serul C17 din gama BIO Phyt’s este un tratament de noapte ce echilibrează producţia de sebum şi purifică pielea. Are o acţiune astringentă ce reface textura pielii şi ajută la menţinerea unui aspect neted şi catifelat al pielii.

Acesta poate fi folosit alături de masca din aceeaşi gamă, ce purifică, echilibrează excesul de sebum şi fortitifică acţiunea serului C17. Preţ Ser C17: 246,35 Lei.

Uitaţi de metodele învechite prin care punctele negre sunt eliminate prin stoarcere, acestea sunt o soluţie ineficientă, temporară şi în urma căreia pielea rămâne traumatizată. Cel mai bun mod atât pentru a preveni, cât şi pentru a scăpa de aceste probleme estetice, este prin respectarea abecedarului Phyt’s al pielii curate.

Phyt’s este un brand de cosmetice bio profesionale, care furnizează cele mai eficiente şi sigure tratamente şi produse de îngrijire, certificate organic, pentru diferite tipuri şi afecţiuni ale pielii.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.