Adio riduri, cearcăne sau pleoape lăsate!

estetic chirurgyOchii pot fi cei mai puternici aliaţi ai frumuseţii feminine sau ne pot trăda când ne e lumea mai dragă. Ochii nu sunt numai „oglinda sufletului”, ci şi o adevărată reflecţie a felului în care arătăm şi ne simţim. Ridurile, inesteticele pleoape lăsate, pungile de sub ochi, cearcănele, toate acestea ne trădează atunci când încercăm să mascăm trecerea anilor sau stilul de viaţă nepotrivit.

În această situaţie nu este de mirare că majoritatea femeilor sunt preocupate să păstreze un aspect cât mai natural şi tânăr al ochilor. Medicii chirurgi esteticieni vin în întâmpinarea persoanelor care au astfel de probleme, eliminând semnele trecerii timpului şi oferind chipului un aspect cu 5 sau chiar 10 ani mai tânăr.

“Blefaroplastia estetică este o procedură de chirurgie plastică care vine în ajutorul acestor probleme, cu rolul de a îndepărta excesul de tegument şi grăsime, care alcătuiesc pungile şi excesul de piele al pleoapelor. De asemenea se poate reda plenitudinea lor prin transfer de grăsime sau acid hialuronic. Astfel, se elimină aspectul obosit şi îmbătrânit al ochilor şi se pot ridica şi sprâncenele”, a precizat dr. Călin Doboş, medic specialist în chirurgie facială şi în chirurgie plastică.

Rezultat îndelungat cu cicatrice invizibile

Chirurgia pleoapelor, este una din cele mai spectaculoase intervenţii chirurgicale estetice, care se adresează ambelor sexe, având un rezultat stabil pentru mult timp, cu cicatrice invizibile în majoritatea cazurilor.

Conform unui studiu, numărul persoanelor care se operează de blefaroplastie este în creştere. În ultimii trei ani, în Statele Unite a existat o creştere anuală de 10% a numărului de pacienţi care solicită această operaţie. În total, se efectuază în jur de 100.000 de operaţii de blefaroplastie pe an.

Pleoapele căzute, o reală problema de sănătate

Căderea pleoapelor apare ca urmare unui exces de piele şi/sau a scăderii tonusului musculaturii care controlează mişcările pleoapelor. Ochii devin iritaţi şi uscaţi dacă pleoapele inferioare se rasfrâng în afară şi nu-şi mai pot exercita funcţia protectoare, iar dacă răsfrângerea pleoapei se realizează spre interior, genele vor produce iritaţii şi chiar răni ale conjunctivei.

Căderea pleoapei superioare spre gene, numită şi dermato-chalasis, împiedică machierea ochilor şi uneori poate împiedica vederea în sus. Există cazuri în care această cădere se însoţeşte de o ptoză a sprâncenelor, destul de frecventă la bărbaţi.

Cum corectăm pleoapele superioare?

„Pentru a corecta căderea pleoapei superioare, se îndepărtează pielea în exces şi, la nevoie, se îndepărtează şi din grăsimea herniată, sau chiar o fâşie din muşchiul pleoapei. Linia de incizie va fi ascunsă în şanţul de deasupra ochiului, astfel încât nu va fi vizibilă. Intervenţia se face, de obicei, în anestezie locală şi durează 20-30 de minute”, conform dr. Călin Doboş.

Cum corectăm pleoapele inferioare?

“Dacă e vorba de o persoană tânără, cu pungi sub ochi, se face doar o intervenţie de îndepărtare a acestui exces de grăsime. În anestezie locală, se face o incizie pe partea internă a pleoapei (transconjunctivală) şi se ajunge exact la pungile de grăsime. Se îndepărtează excesul şi se încheie operaţia”, a explicat dr. Doboş.

“Dacă este vorba de exces de grăsime şi de piele, e nevoie de o intervenţie mai amplă (transcutanată), în care se face o incizie sub gene, prelungită 1 cm la colţul ochiului. Apoi se ridică muşchiul pleoapei şi se ajunge la grăsime. Se îndepărtează sau se rearanjează grăsimea, se suturează muşchiul – eventual într-o nouă poziţie, se îndepărtează pielea în exces şi se suturează. Această intervenţie e mai de anvergură, aşa că poate necesita anestezie generală, şi durează cam 60 de minute”, precizeaza dr. Doboş.

Cu cinci până la 10 ani mai tânără, într-o singura zi

Se pot face în aceeşi zi intervenţii combinate: atât la peoapele de sus cât şi jos, sau asociate cu liftinguri faciale, injectări de substanţe, în funcţie de dorinţele pacientului. Durerile intervenţiilor sunt minime sau absente şi cedează la calmante obişnuite. Rezultatele operaţiei le veţi vedea în câteva zile, iar rezultatul definitiv va fi observabil în câteva săptămâni. Costul unei interventii de blefaroplastie variază între 600 şi 1000 de euro.

 

Tags: , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

  • Camelia Acalinei

    Ridurile de expreisie sii chiar si cel de imbatranire se pot atenua ft usor cu acid hialuronic sau toxina botulinica. Recent am fost cu mama la dr. Silvia Stanculescu Vasalos si a costat 250 eur per injectia de 1 mm.

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.