Sănătatea la plajă – ce beneficii ne oferă marea şi soarele?

la plaja 2014Bineînţeles că vacanţele la mare înseamnă în primul rând bălăceală şi joacă pe plajă, însă de ce să nu profitaţi de această escapadă pentru a vă bucura din plin de beneficiile terapeutice ale mării şi soarelui pentru sănătate şi frumuseţe!

Talasoterapia sau vindecarea cu ajutorul marii

Talasoterapia reprezintă aplicarea în scopuri terapeutice a proprietăţilor apei mării, soarelui, nămolului şi a algelor marine, asociate climatului marin. Benefice pentru organism sunt ultravioletele care previn osteoporoza, despresia, insomnia şi atenuează simptomele bolilor autoimune.

Aerosolii marini reprezintă un alt element terapeutic, datorită proprietăţilor curative împotriva bolilor respiratorii, precum bronşite, sinuzite sau rinite alergice, iar plimbprile matinale chiar înainte de răsăritul soarelui tratează rinitele, limpezesc plămânii, mintea şi alungă angoasele. Sărurile minerale şi substanţe precum magneziu, sarea, calciul şi potasiul pe care aerul marin le conţine sunt un adevărat medicament pentru aparatul respirator.

Calitatea superioară a aerului marin este dată de prezenţa microparticulelor provenite din spuma valurilor care se sparg în larg sau la mal. Acestea sunt antrenate de briza mării şi devin astfel mici particule terapeutice pentru persoanele care le inhalează dimineaţa, până la ora 9, sau seara, dupa ce apune soarele. Aceste particule conţin niveluri echilibrate de magneziu, iod, bromuri, cloruri de sodiu şi de substanţe alcaline, benefice în special pentru menţinerea sănătăţii aparatului respirator.

Aerosolii marini au sarcină electrică negativă, ceea ce îi face să devină activi direct la nivelul bronhiilor şi al plămânilor.

Marea-un aliat de nadejde al organismului

Băile în apa marină fortifică şi protejează oganismul, asigurând în acelaşi timp efecte benefice şi asupra tonusului muscular şi a sănătăţii sistemului nervos. Apa de mare este considerată un adevărat “platou de sănătate” datorită sărurilor minerale din compoziţie ce acţionează asupra organismului intensificând metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor, calciului şi fosforului. Mai mult decât atât, chiar şi o activitate aparent banală precum mersul cu picioarele goale prin nisipul grunjos de pe plajă previne şi tratează apariţia platfusului.

Zilele însorite la malul marii- o soluţie naturală de intărire a imunităţii

Nu te-ai întrebat niciodată de ce vara eşti mai bine dispus şi mai plin de viaţă? Umorul, vitalitatea, energia şi sănătatea, toate depind şi de cantitatea de lumină pe care o primeşti!

Climatul marin este recunoscut pentru proprietăţile sale de regenerare, stimulare a metabolismului şi întărire a imunităţii. În plus, 15 minute de expunere la razele calde ale soarelui sunt suficiente pentru a lua echivalentul a 1000 U.I de vitamina D, numită şi “vitamina soarelui” ce ajută la fixarea calciului în oase, prevenirea depresiei, osteoporozei, rahitismului şi stimularea secreţiei de serotonina. Serotonina, denumită şi “hormonul fericirii” ajută la menţinerea unei stări de bine şi combaterera stresului.

Terapia cu ajutorul soarelui poartă numele de fototerapie şi este o metodă preţioasă de tratament pentru numeroase afecţiuni, deoarece ajută la înmulţirea limfocitelor, specializate în lupta cu infecţiile şi contribuind astfel la întărirea sistemului imunitar.

6 beneficii mai puţin cunoscute ale expunerii la soare

•Tratează scleroza multiplă -lipsa expunerii la soare, corelată cu deficienţa in vitamina D, se numără printre primii factori declanşatori ai acestei afecţiuni

• Expunerea la soare are un efect benefic asupra pielii afectate de acnee, eczme, dar este importantă îi pentru pacienţii cu psoriazis, grăbind vindecarea bolii datorită acţiunii cicatrizante, antiinflamatoare şi antiseptice.

• Lumina soarelui ajuta la vindecarea psoriazisului – În urma unui studiu în care subiecţii au urmat o terapie cu baie de soare timp de patru săptămâni, în 84% din cazuri simptomele psoriazisului au dispărut într-o proporţie mulţumitoare.

Soarele îmbunătăţeşte calitatea somnului – În momentul în care lumina naturala intră în contact cu ochii, nervul optic termite un mesaj glandei cerebrale care produce melatonina, hormonul necasar inducerii somnolenţei, şi îi comandă oprirea secreţiei acestei substanţe până la apusului soarelui. Astfel, expunerea la razele UV în timpul zilei creşte producţia de melatonină noaptea, asigurând un somn liniştit şi neîntrerupt.

Expunerea la lumina solară este extrem de benefică şi pentru pacienţii care suferă de Alzheimer – Cercetările ştiinţifice au arătat că razele solare cresc eficienţa somnului şi scad agitaţia din timpul nopţii a pacienţilor.

Dincolo de beneficiile pe care marea le aduce în mod natural sănătăţii, este întotdeauna binevenit să plecăm pregătiţi într-o vacanţă. Ropharma vă propune kit-ul de vacanţă pentru a vă bucura fără probleme de distracţie şi sănătate:

▪ Activit Imuno Forte – are rol antioxidant, creşte imunitatea li combate aparişia virozelor respiratorii, infecşiilor bacteriene li virale. Pret 24,61 lei.
▪ *Siropul Vita Grapes* – Protejează împotriva razelor UV, împiedică îmbătrânirea pielii şi contribuie la menţinerea elasticităţii şi flexibilitatii acesteia. Pret 16,28 lei.
▪ Resveravit – Stimulează înmulţirea celulelor sănătoase şi capacitatea lor de regenerare, neutralizează efectele nocive ale razelor ultraviolete şi este eficient în recuperarea dupp maladii infecţioase li inflamatorii. Pret 54,6 lei.
▪ Lady Health Ser – Are efect antibacterial li de protecţie ămpotriva infecţiilor, efect hidratant, de hrpnire li de regenerare a pielii. Pret 45 lei.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.