Liftingul mamar – pariu cu timpul şi gravitaţia

liftingFeminitatea și individualitatea unei femei sunt definite, cu siguranță, de forma, mărimea și tipologia sânilor, însă ce este de facut atunci când trecerea timpului își lasă propriile semne asupra corpului femeii? Chirurgia estetică de azi oferă numeroase soluții pentru a recăpăta aspectul tânăr și frumos de altă dată. Dr. Călin Doboș le oferă femeilor moderne soluții rapide pentru a-și redobândi tinerețea și fermitatea sânilor.

De-a lungul timpului, sânii sunt supuși unor schimbări datorită geneticii, procesului de îmbătrânire, sarcina și alăptatul, schimbările în greutate și fluctuațiile hormonale. Toate aceste schimbări acționează ireversibil asupra aspectului sânilor, reducând din feminitatea și vitalitatea tinereții. Liftingul mamar este soluția ideală pentru femeile care au probleme cu bustul, fie acesta mult prea mare, fie a fost modificat odată cu trecerea timpului. Mai mult decât atât, în multe cazuri, areolele mamare se orientează în jos sau își măresc diametrul, schimbând uneori mărimea și forma sânilor, astfel liftingul mamar este indicat pentru a reda armonia formelor bustului.

“În prezent, majoritatea femeilor aleg diferite metode chirurgicale pentru a înlătura semnele înaintării în vârstă. În timpul unui lifting mamar, urmăresc îndepărtarea pielii în exces, cea care atârnă, pentru a-i oferi un aspect întins și ferm ca în tinerețe. Rezultatele sunt vizibile imediat, forma generală a sânilor este îmbunătățită, aceștia sunt ridicați într-o poziție ascendentă, nouă, în armonie cu corpul femeii și în funcție de dorințele acesteia”, explică Dr. Călin Doboș, medic specialist în chirurgie plastică estetică.

ABC-ul lifting-ului mamar
Femeile care își doresc un lifting mamar, trebuie să cunoască, în primul rând, toate informațiile referitoare la intervenție. Există trei tehnici de lifting mamar de bază, cunoscute sub denumirea de tehnica periareolară, verticală și cea în formă de ancoră (aceasta din urmă nu se mai utilizează), folosite pentru a corecta ptoza. Chirurgul estetician, în timpul consultației, va evalua gradul de ptoză, altfel spus gradul de cădere al sânilor, pentru a-i oferi pacientei soluția optimă de intervenție. În general, femeile pot prezenta trei grade de ptoză, precum cea minoră, moderată și severă, determinate de poziția mamelonului în relație cu sânul submamar.

Intervenția durează două ore, timp în care pacienta este anesteziată general, deci nu va simți nici o durere în timpul operației. Alegerea metodei de lifting mamar se face în funcție de mărimea sânilor și gradul de ptoză mamară identificată de către medicul estetician. “Noi folosim cel mai frecvent tehnica verticală sau periareolară, pentru a nu mai face tăietura de sub sân, astfel recuperarea este mult mai rapidă, iar rezultatul mult mai stabil și natural”, spune Dr. Călin Doboș.

După operație, pacientele trebuie să poarte un sutien compresiv, care le va ajuta și, totodată, le va susține sânii în perioada vindecării. Postoperator nu există dureri, eventuala tensiune care trece cu ajutorul unor anti-inflamatoare obișnuite. După aproximativ o săptămână pacientele își pot relua activitățile zilnice, însă este indicat ca timp de trei săptămâni să nu se supună unui efort fizic prea mare, care ar putea influența negativ vindecarea și așezarea sânilor în noua poziție. Rezultatele finale ale liftingului vor fi vizibile însă la cam 3 luni după intervenție, când forma și poziția sânilor se adaptează perfect corpului pacientei, iar cicatricile se vor estompa odată cu trecerea timpului.

Fermitatea tinereții
Fiecare femeie își dorește să rămână veșnic tânără, iar datorită noii generații de intervenții estetice, aceasta își poate îndeplini oricând visul. Lifting-ul mamar este una dintre cele mai accesate intervenții estetice, în special de către femeile care au născut sau au slăbit masiv, indiferent de vârstă, care își doresc fermitatea sânilor de altă dată.

În cazul femeilor care își doresc să rămână însărcinate după ce au optat pentru lifting mamar, acestea trebuie să fie conștiente de faptul că este posibil ca odată cu sarcina, efectele lifting-ului mamar să se diminueze.

Atenție însă, un lifting mamar nu mărește sânii! Într-adevăr, acesta are un rol major în schimbarea poziției și formei lor, care vor avea, la final, un aspect mult mai plin, mai ferm. Pacientele care doresc o schimbare și la nivelul mărimii sânilor, pot alege ca odată cu lifting-ul mamar să se aplice și implantul mamar.

Pentru mai multe informații despre intervenția prin lifting mamar, puteți accesa site-ul: .

 

Tags: , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.