Suport şi Consiliere pentru Sănătatea Sânului

conferenceAsociația M.A.M.E. lansează proiectul “Suport și Consiliere pentru Sănătatea Sânului” cu scopul de a oferi gratuit femeilor diagnosticate cu cancer de sân din România suport, informare, consiliere medicală, consiliere psihologică şi consultanţă juridică.

Începând din această lună, femeile din toată țara vor putea accesa www.planetaroz.ro, platforma online dedicată proiectului, un spațiu virtual de informare și interacțiune între femei și medici, pe de o parte, și paciente și psihoterapeuți, pe de altă parte.

“Depistarea precoce a cancerului de sân este foarte importantă. Conform Societății Americane de Cancer, supraviețuirea la 5 ani în stadiile 0 și I este de 100%, în stadiul II de 93%, în stadiul III de 72%, iar în stadiul IV de 22%. De aceea, ne bucurăm că acest proiect încurajează femeile, pe cât posibil, să se prezinte la examenele clinice la medicul de familie și, ulterior, la medicul specialist”, a declarat dr. Cornelia Nițipir, medic primar oncologie medicală, Spitalul Universitar de Urgență Elias în cadrul conferinței de presă de lansare a proiectului. Aceasta a mai precizat că printre avantajele diagnosticării precoce a cancerului de sân se numără faptul că se optează pentru terapii conservatoare, ce afectează mai puțin calitatea vieții, nu este nevoie întotdeauna de chimioterapie, iar tratamentul este mai puțin costisitor pentru societate.

Platforma online facilitează interacțiunea cu medicii

PlanetaRoz.ro informează femeile despre tot ceea ce înseamnă prevenția, diagnosticul, simptomele și tratamentul cancerului de sân. Mai mult decât atât, ele pot intra în contact cu medicii colaboratori ai proiectului, specialiști de renume din domeniul oncologiei și alte domenii complementare prin intermediul interviurilor realizate în colaborare cu aceștia. De asemenea, accesând modulul de CHAT implementat pe platformă, vor putea discuta în timp real cu consilierii Asociaţiei M.A.M.E. care vor prelua întrebările lor, le vor transmite către medici şi vor reveni cu un răspuns în cel mai scurt timp.

Maria Culescu, președintele Asociației M.A.M.E. și inițiatoare a proiectului “Suport și Consiliere pentru Sănătatea Sânului” a declarat în cadrul evenimentului de lansare motivația care a stat la baza demarării acestui proiect: “Sunt un fost bolnav de cancer şi știu cât de șocant este momentul diagnosticării, cu atât mai mult cu cât fiecare dintre noi trăim cu iluzia că nouă nu ni se poate întâmpla. Nu știi unde să mergi și cui să te adresezi, astfel încât să te ajuți, să devii din nou sănătos. Platforma online are tocmai această calitate, de a orienta și de a consilia femeile către medicul potrivit, către analizele necesare, către calea spre vindecare. Femeile pot solicita aici orice informație, iar medicii le vor răspunde, prin intermediul consilierilor asociației.”

În cadrul proiectului, femeile pot beneficia de terapie psihooncologică gratuită

“În cadrul unor studii de specialitate este amintit faptul că pierderea unui sân echivalează cu pierderea unei rude de gradul I din punctul de vedere al impactului psihologic. Acest lucru modifică dispoziția psihică și poate determina apariția depresiei, afectând semnificativ calitatea vieții”, a declarat dr. Dragoș Zamfirescu, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, Clinica Zetta din București. În completarea sa, psihoterapeutul Sabina Strugariu, membru al Asociației Române de Psihooncologie, a declarat că “diagnosticul și tratamentul cancerului de sân aduc foarte multe schimbări de ordin fizic, psihic, comportamental și chiar profesional. Consilierea psihologică a acestor femei este foarte importantă deoarece le poate îmbunătăți calitatea vieții și le poate spori aderența la tratament.”

În acest sens, Asociația M.A.M.E., prin proiectul “Suport și Consiliere pentru Sănătatea Sânului”, oferă ședințe de psihoterapie gratuită, individuale și de grup, atât online, prin intermediul platformei PlanetaRoz.ro, cât și frontal, la sediul asociației.

Medici de referință, colaboratori ai proiectului

Demersul Asociației M.A.M.E. este sprijinit de medici de renume din domeniul cancerului de sân şi de specialişti din alte domenii complementare. Lista completă a acestora poate fi vizualizată pe www.planetaroz.ro.

Conferința de presă pentru lansarea proiectului a avut loc în data de 11 iunie 2014 şi face parte dintr-un șir de evenimente dedicate informării cu privire la cancerul de sân ce vor avea loc pe durata derulării proiectului.

“Suport și Consiliere pentru Sănătatea Sânului” este un proiect inițiat de Asociația M.A.M.E. în parteneriat cu AVON România și ING Asigurări de Viață.

*Asociaţia M.A.M.E. este o organizaţie nonprofit înfiinţată în aprilie 2009 de Maria Culescu, fost bolnav de cancer. Scopul asociaţiei este acela de a veni în sprijinul pacienţilor diagnosticaţi cu cancer şi alte boli grave din România, în special copii. Pentru mai multe detalii referitoare la activitatea derulată de Asociaţia M.A.M.E. şi la rezultatele obţinute de-a lungul timpului, vă rugăm accesaţi: www.asociatiamame.com sau www.facebook.com/AsocMAME

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.