Mitul implanturilor mamare – rotunde sau anatomice, afla care ţi se potrivesc!

ImplantOperaţiile de augmentare mamară au devenit o procedură la care apelează din ce în ce mai multe femei, însă nu foarte multe dintre ele pot face diferenţa între diferitele tipuri de implanturi. Dr. Calin Doboş oferă reţetă perfectă pentru a alege tipul de implanturi ideal pentru fizionomia şi forma sânilor fiecărei paciente.

„Când o pacientă îşi doreşte un bust mai generos, vine şi se prezintă în fata medicului specialist cu speranţele şi aşteptările sale. În cele mai multe cazuri, implantele se vor a fi „cât mai mari, dar totuşi să pară naturale” – ceea ce deseori e un antagonism 🙂 Pentru că sânii să aibă un aspect natural, aceştia trebuie să fie în perfectă armonie cu întregul corp”, susţine medicul specialist în chirurgie estetică, dr. Calin Doboş.

În funcţie de preferinţele acestora, pot fi folosite implanturile rotunde sau anatomice. Un pas decisiv în alegerea implantului – rotund sau anatomic – care să se potrivească cu formă sânilor este sfatul medicului specialist, care după o examinare atentă vă poate recomanda implanturile ideale, bineînţeles, în funcţie de dorinţele fiecărei paciente.

„Pacientele trebuie să ştie că tipul, dar mai ales mărimea implantului pe care îl aleg sunt determinate de modul de viaţă, fizionomia corpului, cantitatea de ţesut mamar şi mărimea cupei pe care şi-o doresc. Cele mai reuşite implanturi sunt cele aplicate în limitele normale corporale, care au un aspect natural şi armonios”, spune Dr. Calin Doboş, medic specialist în chirurgie plastică estetică

Care este forma ideală pentru sâni?

Este important să ştiţi că nu există o „reţetă” a implantului perfect, această operaţie depinde foarte mult de fiecare persoană.

Vorbind de suprafaţa învelişului, implanturile pot avea un aspect exterior fie neted, fie texturat, cele din urmă însă sunt mai indicate, deoarece previn mai bine contracţia capsulară.

Dacă înainte se foloseau implanturile cu ser fiziologic, care după umplere ofereau sânilor o senzaţie tare la atingere, nenatural, în prezent umplutură cea mai des folosită este cea de gel de silicon. Desigur, decizia finală în ceea ce priveşte tipul implantului folosit, aparţine pacientei, care în funcţie de opţiunile prezentate de medic, va alege varianta preferată.

Implanturi rotunde vs anatomice – pro şi contra

Pentru toate implanturile există atât avantaje, cât şi dezavantaje, pe care pacientele trebuie să le cunoască în momentul deciziei. În timp ce implanturile anatomice au un aspect mai natural, o înălţime mai mare şi urcă mai sus spre decolteu, umplând toracele, cele rotunde au diametrul mai mic şi, contrar aparenţelor şi a ceea ce „se ştie”, nu umplu la fel de bine decolteul în cazul pacientelor care nu au fost înzestrate cu un decolteu generos.

Implanturile anatomice au la bază un gel mai coeziv, care accentuează fermitatea sânilor şi au un preţ mai ridicat, faţă de cele rotunde care sunt mai ieftine.
Una din complicaţiile posibile e rotirea implanturilor. Dacă se rotesc în jurul axului, la cele rotunde, e adevărat, nu se observă, pe când la cele anatomice da. Ambele tipuri de implanturi însă, dacă se „răstoarnă”, cu baza spre piele şi vârful spre muşchi, lasa un aspect vizibil modificat, creeand posibilitatea unei alte intervenţii de „reaşezare”.

Operaţia de augmentare a sânilor constă în crearea unei incizii (sub san, sau la areola, sau la axila) prin care se creează apoi un „buzunar” în care se va introduce implantul mamar. Timp de 50-60 de minute pacienta va fi sub anestezie generală, un somn din care se va trezi cu bustul dorit, cu visul împlinit. Cicatricile sunt plasate astfel încât să nu fie foarte vizibile, timpul şi atenţia fiind elementele care vor asigura vindecarea.

Ce trebuie să faci şi să nu faci înainte de intervenţia de mărirea a sânilor

Dr. Calin Doboş, chirurg estetician, ne spune cum trebuie să ne pegatim pentru operaţie: ”Cu două săptămâni înainte de operaţie este interzisă administrarea medicamentelor care conţin aspirină. În ziua care precede intervenţia, pacienta trebuie să se spele cu un săpun antibacterian şi să renunţe la aplicarea cremelor de corp. Cu 6-8 ore dinainte de operaţie nu se mănâncă, iar în ultimele 4 ore şi consumul de apă este oprit.”

După intervenţie, pacienta va trebui să poarte haine lejere şi comode care se încheie în faţă. Recuperarea va decurge mai rapid dacă somnul se va face pe o suprafaţă puţin înclinată, astfel încât implantele să stea într-o poziţie cât mai naturală. De asemenea, se evita eforturile, ridicarea de lucruri mai mari, şi se evita întinderile de braţe care ar forţa operaţia. Dar e posibil să vă îmbrăcaţi singură după 6 ore, să vă plimbaţi în aceeaşi zi, să conduceţi maşina în 3-5 zile.

 

Tags: , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.