Poartă culorile verii pe malul mării!

bijuterii de argint
Când mergem la mare, la ștrand sau oriunde la plajă, nu prea e loc de bijuterii… Soarele este imediat atras de orice strălucește (fie și un inel subțire din argint!) și riscăm să ne trezim cu urme de bronz inestetic sau, mai rău, cu pielea iritată de soare. În plus, nici nu e igienic să purtăm bijuterii atunci când ele inevitabil se vor umple de praf și nisip, de transpirație și cremele pe care le folosim pentru protecție solară. Bijuteriile se vor oxida, rugini, murdări, iar pielea va fi expusă la iritații și alergii.

De aceea, este indicat să renunțăm la coliere, brățări, cercei și inele atunci când stăm la soare sau intrăm în apă. Nu este sănătos, igienic și nici de… bun gust. Dar nimic nu ne împiedică să purtăm bijuterii când stăm la umbră sub umbrelă, ne relaxăm la o terasă sau ne plimbăm pe faleză atunci când soarele nu este periculos.

Ce fel de bijuterii se “asortează” cel mai bine cu plaja? În primul rând, din motive de sănătate, evită bijuteriile din metal. Prin strălucirea lor, acestea atrag inevitabil razele soarelui și se pot oxida oricând din cauza contactului cu apa, soarele și transpirația. Dar îți rămân la dispoziție o mulțime de alte opțiuni: bijuterii din lemn, cu mărgele și pietre colorate, confecționate din sfoară cerață, șnur sau piele. Sunt mai “prietenoase” cu pielea, sunt în tendințe și se potrivesc cel mai bine cu atmosfera relaxată și colorată a verii!

În al doilea rând, din punct de vedere estetic, alege bijuteriile care pun în valoare bronzul. Galbenul contrastează minunat cu pielea bronzată, degajând optimism și caldură. Trebuie doar să alegi intensitatea lui în funcție de cea a bronzului: la un bronz discret, poți opta pentru bijuterii în nuanțe mai intense de galben, iar la un bronz puternic, bijuteriile trebuie să fie colorate mai discret, pentru ca nuanța arămie a pielii să nu devină prea puternică. În ceea ce privește hainele și costumul de baie, bijuteriile galbene se potrivesc cel mai bine din punct de vedere cromatic cu mov (violet), portocaliu, galben, verde, alb și negru.

Movul, semn al distincției și al regalității, este o altă culoare care te va avantaja pe plajă. În plus, movul în nuanța “radiant orchid” (o combinație de mov și fucsia) este culoarea anului 2014. Ca să nu mai vorbim de faptul ca mov și galben sunt culori complementare, deci poți crea cu ajutorul lor cele mai chic combinații cromatice! Secretul este să alegi nuanțe de aceeași intensitate, la fel de intense sau la fel de deschise, altfel culoarea care este mai puternică va acapara atenția, creând un efect inestetic. Din punct de vedere cromatic, movul se asortează perfect cu galben, albastru, roșu, mov, alb și negru.

Și nu uita: bijuteriile nu se poartă în exces, mai ales la plajă! Renunță la cercei, când porți un colier ostentativ la gât, și la inele, când ai deja pe mână brățări. Un costum de baie monocrom (negru, verde, mov, portocaliu sau alb) va arăta minunat în combinatie cu un șirag lung de mărgele galbene și un inel cu pietre semiprețioase galbene. Iar la o rochie lejeră de plajă (albă, neagră, mov sau galbenă), poți asorta un colier masiv din lemn colorat și o brățară subțire din sfoară mov.

Indiferent ce alegi – galben, mov sau combinații de galben și mov – pe www.silverzone.ro găsești o selecție impresionantă și variată de bijuterii handmade în culorile verii!

 

Tags: , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center