Epilarea cu laser: o investiţie pe termen lung

Coquette epilare definitivaDe ce să vă mai chinuiţi cu firele de păr răzvrătite, când puteţi să vă bucuraţi de o piele bronzată şi netedă pe tot timpul verii? Aceste câteva luni premergătoare anotimpului cald sunt cele mai potrivite pentru epilarea definitivă, întrucât şansele de expunere la soare sunt minime. Cu toate acestea, trebuie să avem grijă atunci când alegem salonul unde va fi efectuat tratamentul, deoarece aparatura de proastă calitate şi personalul necalificat înseamnă o risipă de bani, rezultate nemulţumitoare sau, mai grav, probleme de sănătate.

În plus multiplele oferte “low cost” nu fac altceva decât să pună şi mai multe semne de întrebare asupra acestei proceduri. Ce factori trebuie să luăm în calcul atunci când ne dorim să apelăm la această procedură? Ce să alegem, epilarea cu laser sau IPL? Aflăm în cele ce urmează, de la Andreea Iftimie, medic estetician şi manager general al clinicilor de epilare definitivă Coquette, ce şi-au asumat încă de la deschiderea primului centru în 2003 rolul de promotor şi educator al acestui tratament.

Orice clinică serioasă şi cu rezultate performante va dispune de mai multe tipuri de laser, pe de-o parte pentru a se putea adresa tuturor clienţilor, indiferent de caracteristicele pielii lor, iar pe de altă parte pentru că în timpul unui tratament firul de păr îşi schimbă calitatea, motiv pentru care este nevoie de diferite tehnologii pentru a duce procesul la bun sfârşit.

De ce este preferabil să mergem în clinicile specializate în locul saloanelor de cartier care oferă astfel de servicii dar folosesc aparate de proastă calitate? „Este vorba, în primul rând, de siguranţă personală”, crede dr. Andreea Iftimie. „Aparatele de o calitate îndoielnică fie au o energie foarte joasă şi nu sunt eficiente, pentru că sunt construite din componente ieftine, care nu au la baza studii clinice, fie au un sistem de răcire şi protecţie foarte slab, care nu reuşeşte să protejeze pielea. Mai mult, din cauza energiilor scăzute, părul poate fi stimulat să crească, adică exact efectul contrar celui dorit. Mare atenţie şi la personalul care realizează procedurile, pentru că şi cu un aparat foarte bun, dar nefolosit corespunzător pacientul se poate arde. În cadrul clinicii Coquette Bucureşti, prima deschisă, avem colege care lucrează alături de noi chiar şi de 10 ani”, a completat dr. Andreea Iftimie.

În plus, atunci când alegem o clinică specializată în epilarea definitivă, care dispune de aparate ultraperformante special create pentru aşa ceva, vom observa instalarea mai rapidă a rezultatelor, faţă de sistemele ieftine de proastă calitate. „Şi atunci nu apare nicio economie din punct de vedere financiar. Dai pe moment mai puţini bani pentru aparate care aduc rezultate slabe, iar la final când tragi linie vei observa că ai cheltuit de fapt acelaşi buget pentru efectuarea unui număr mai mare de şedinţe şi că trebuie apoi să apelezi la o altă clinică pentru a duce procesul până la capăt”, a explicat dr. Andreea Iftimie.

Epilare definitivă cu laser sau IPL?

Majoritatea cabinetelor cosmetice oferă tehnologia IPL deoarece echipamentele sunt mai ieftine, motiv pentru care nici perfomanţele nu sunt la fel de uimitoare, că în cazul unui laser de top şi bine ales.

„Gândiţi-vă că un laser performant costa în jurul a 100.000 euro, în timp ce un echipament IPL costa uneori chiar şi 5.000 euro. Sigur că există şi IPL-uri de calitate, care ajung la 30.000 euro, iar clinicile de top, cum este şi Coquette, deţin astfel de echipamente. Deşi există aceste diferenţe de preţ între costurile echipamentelor, la clinicile Coquette tratamentele de epilare definitivă cu laser au preţ de tratamente IPL. Cu alte cuvinte la Coquette te dai cu un Rolls Royce, dar plăteşti cât pentru un Logan”, a explicat dr. Andreea Iftimie.

În plus, unul din principalele dezavantaje ale epilării IPL este faptul că această procedură este una dureroasă deoarece procesul este neselectiv şi are o putere mai redusă, care se pierde în mai multe direcţii. Prin urmare, procedură este mai puţin eficientă decât cea cu laser fiind necesare mai multe şedinţe.

Cum să nu cazi în plasa ofertelor de epilare definitivă?

• Asigură-te că tehnicianul care îţi face tratamentul este calificat şi are experienţă.
• Asigură-te că există şi un doctor cu care să fi discutat istoricul tău medical (dacă urmezi un anumit tratament, dacă ai probleme cu tiroida). Medicamentele care conţin doxiciclina de exemplu interacţionează cu pulsul de lumină, iar rezultatele nu vor fi vizibile.
• Dacă eşti blondă sau roşcata natural, personalul ar trebui să te informeze că tratamentul nu va avea rezultate la fel de bune ca în cazul unei brunete. Acest lucru se întâmplă datorită lipsei melaninei din foliculul de păr, tratamentul devenind mai degrabă de întreţinere decât permanent.
• Intensitatea laserului este foarte importantă în eficienţă tratamentului, de aceea este nevoie să mergi la o persoană calificată care să ştie cum să o regleze.
• Nu încerca epilarea definitivă imediat după ce te întorţi din vacanţă şi ai pielea bronzată.

 

Tags: , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.