Desertul delicios cu căpşuni recomandat de Jojo

cheesecake recipe

De când a participat la emisiunea Masterchef, Cătălina Grama (Jojo) este mereu întrebată de prietenele ei cum găteşte diferite preparate culinare. “Îmi place tare mult sa încerc reteţe şi metode de preparare cât mai diferite, aşa ca am gătit cheesecake cu căpşuni în compania unui prieten nou: multicookerul cu presiune Oursson“, mărturiseşte Jojo.

“Sunt foarte încântată de rezultat, pentru că am ales să gătesc o reţetă care în mod normal avea nevoie de supraveghere”, adaugă vedeta. “Am avut o surpriză foarte plăcută: am programat totul şi apoi am plecat liniştită din bucătărie […] Am stat cu cel mic şi cu prietenele mele şi am petrecut o după-amiază agreabilă, pentru că ştiam că o să mă anunţe Ourssonul meu când e gata mâncarea”.

Şi băieţelul vedetei a fost foarte încântat de cheesecake-ul preparat de mama lui. “A tot dat tarcoale pe lângî Oursson (pentru cî e foarte aspectuos) şi a aşteptat cuminte să fie gata prăjitura. Aparatul găteşte fără să se înfierbânte la exterior şi fără să poată sări ingrediente fierbinţi în afară, aşa că fiul meu îl poate urmări în siguranţă”, explică Jojo.

Iată cât de uşor se prepară cheesecake-ul cu căpşuni:

Ingrediente

250 g făină albă, 1 ou, 80 g zahăr, 2 g sare, 150 g unt, 5 g praf de copt.
Pentru crema de brânză «Philadelphia»: 100 g frişcă de 35% grăsime, 4 ouă, 500 g brânză «Philadelphia», 150 g zahăr, 10 g zahăr vanilat.
Pentru înfrumuseţare: 30 de căpşuni (sau fructe de pădure proaspete), 1 pacheţel de jeleu pentru tort (transparent), 5 linguri zahăr, 200 g apă (clocotită).

Mod de preparare

1. Se bat ouăle cu untul, zahărul şi sarea.
2. Se adaugă făina albă cu praful de copt şi se frământă aluatul.
3. Se bat toate ingredientele pentru obţinerea cremei de brânză.
4. Se taie hârtia de copt cu dimensiunea 35×40 cm.
5. Se întinde aluatul în forma rotundă.
6. Aluatul aşezat pe hârtia de copt se introduce în vasul de gătit.
7. Aluatul se distribuie uniform în vasul de gătit, se face o margine cu înălţimea 5-6 cm.
8. Pe coca astfel pregătită se pune crema şi se nivelează.
9. Se prepară în modul COACERE timp de 2 ore. Fără a fi scos din vasul de gătit, cheesecake-ul se răceşte până la temperatura camerei.
10. Se pune vasul de gătit împreună cu cheesecake-ul în frigider peste noapte.
11. Se amestecă jeleul uscat cu zahăr, se toarnă apa clocotită deasupra, se amestecă bine până la obţinerea unui sirop transparent.
12. Suprafaţa prăjiturii se ornează cu căpşuni şi se toarnă jeleul cald.
13. Cheesecake-ul se introduce în frigider timp de o oră, pentru ca jeleul să se prindă. Apoi se trage cu grijă de capetele hârtiei de pergament pentru a scoate prăjitura din vasul de gătit. Se aşază pe un platou frumos.
14. Cheesecake-ul se taie felii şi se serveşte la masă.

 

Tags: , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center