Bijuteriile cu fluture – accesoriile primăverii care atrag energii senzuale

Primăvara aceasta, fluturii zboară graţioşi către garderoba noastră direct de pe podiumurile de modă internaţionale! Fie că vorbim despre Paris, Londra, New York sau Milano, despre Anna Sui, Roberto Cavalli sau Valentino, ţinutele primăverii se dovedesc a fi proaspete şi ultra-feminine graţie bijuteriilor cu fluturi.

Se poarta în special broşele şi pandantivele supra-dimensionate în formă de fluture, dar şi variante mai delicate, brăţări şi cercei cu fluturaşi finuţi care aduc un plus de romantism ţinutelor feminine de primăvară.

Cui nu-i plac fluturii? Sunt graţioşi, puri şi liberi în zborul lor către soare, ne dau un sentiment de optimism şi ne pun un zâmbet pe faţă. Dar dincolo de aspectul lor delicat şi drăgălaş, fluturii sunt încărcaţi de semnificaţii şi simboluri.

Astfel, în Feng Shui, fluturele este amuleta care atrage puternice energii senzuale, deoarece zboară din floare-n floare, lipsit de constrângeri şi interdicţii. Şi nu doar că te ajută să îţi găseşti sufletul-pereche, dar fluturele Feng Shui asigură stabilitate şi armonie în cuplu, implicare şi energie sexuală. În tradiţia chineză, fluturele este cea mai puternica reprezentare a libertăţii spiritului uman, a depăşirii obstacolelor şi a lipsei de îngrădiri.

Aşa cum fluturele devine din larvă o creatură superbă, aşa şi persoana care poartă acest simbol Feng Shui îşi va învinge toate temerile şi va depăşi obstacolele vieţii pentru a-şi echilibra spiritul. Fluturele este simbolul transformărilor prin care trebuie să trecem pentru a ne regăsi pe noi înşine şi pentru a descoperi frumuseţea vieţii.

În mitologia greacă, frumoasa Psyche era reprezentată ca având aripi de fluture. Legenda spune că Eros, zeul iubirii, a fost de acord să devină consortul ei cu condiţia să se întâlnească doar noaptea, pe întuneric. Dar la un moment dat, Psyche a început să se teamă că Eros nu e atât de frumos în realitate şi de aceea o vizitează doar noaptea, aşa ca a aprins o lumânare în faţa lui pentru a-i vedea chipul. Furios că iubita lui nu i-a respectat dorinţa, Eros a părăsit-o pentru totdeauna, frângându-i inima.

De aici, ideea că fluturele este o exteriorizare a unei poveşti romantice, dar tragice, a unei iubiri pierdute sau neîmplinite. Dar fluturele este văzut şi ca vindecător sentimental în relaţiile de dragoste, tocmai de aceea a apărut şi expresia “fluturi în stomac” pentru a descrie senzaţiile percepute de îndrăgostiţi.

În Japonia, fluturele – nerăbdător să zboare după perioada lungă pe care a petrecut-o în cocon – este un simbol al tinerelor femei, reprezentând frumuseţea şi graţia apărute în urma unei transformări fericite. Americanii nativi consideră fluturele o călăuză în calea schimbarii, iar în China fluturele este un simbol al armoniei conjugale şi al fericirii în căsnicie.

Aşadar, bijuteriile cu fluturi sunt la modă, arată delicat şi sunt încărcate de semnificaţii pozitive. În plus, se pot asorta atât la ţinute feminine create cu rochii vaporoase şi fuste colorate, cât şi la un stil glam rock – dacă alegi variante mai masive (cercei supradimensionaţi, pandantive statement) sau dacă preferi contrastele stilistice şi combini fineţea fluturilor cu aspectul mai dur şi rebel al accesoriilor cu piele, ţinte sau cruci.

Acum ai toate motivele să oferi bijuteriilor cu fluturi un loc de cinste în garderoba ta de primăvară!

 

Tags: , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.