Cristian Mărgărit: Cum am învins hernia de disc?

Hernia de discArtroHelp reprezintă experiența mea de peste 10 ani în domeniul suplimentelor nutritive și în recuperarea problemelor de articulații, tratate cu sau fără intervenție chirurgicală. Am conceput, alături de specialiștii Zenyth, o soluție 100% naturală din ingrediente revoluționare, de calitate maximă, care funcționează sinergic și acționează asupra cauzelor, prin hrănirea și protecția țesuturilor conjunctive, relaxarea musculară, reducerea durerii și inflamației, asimilarea optimă și îmbunătățirea microcirculației concomitent cu stimularea regenerării. În plus, extractele vegetale cu efect adaptogen reduc nivelul de stres și redau liniștea și confortul. Aceste ingrediente sunt cele pe care le-am găsit a fi cele mai eficiente în lucrul cu sute de persoane care mi-au cerut ajutorul, atât în situații grave, cât și pentru prevenirea uzurii și accidentărilor.

Aveam dureri de spate și de articulații încă din copilărie. Căzături nenumărate, alimentație săracă în colagen (mâncam foarte puțină carne, pentru că nu îmi plăcea), căratul ghiozdanului apoi antrenamentele cu greutăți și snowboardingul, probabil că toate și-au adus contribuția.

Totuși, în toamna lui 2005, inevitabilul s-a produs, deși eram în cea mai bună formă fizică a vieții mele: în urma unor dureri cumplite și a imposibilității de a mă ridica din pat într-o dimineață, am descoperit o protruzie de 8 mm pe care o aveam la L5-S1. Așa-zisul diagnostic de “hernie de disc”, o boală degenerativă a discurilor, care duce la deformarea și chiar ruperea acestora. Dorind să evit operația (recomandată în aceste cazuri) am început să caut soluții alternative.

Din păcate, după încă un an, protruzia de la L5-S1 ajunsese la 13mm, nervul sciatic fiind redus la grosimea unei foi de hârtie. Apăruse încă una “mai mică” (3 mm) la L4-L5. Puteam sta în picioare maximum câteva zeci de secunde, apoi durerile erau insuportabile. Am continuat cu repaos prelungit la pat (chiar și 18-20 de ore pe zi) și, desigur, căutările pentru o soluție naturală de recuperare, având deja foarte mult timp disponibil pentru a studia cauzele și modalitățile de acțiune existente în lume, pe lângă intervenția chirurgicală iminentă.

Depresia deja începea să se transforme în disperare, mai ales că analgezicele de pe piață (medicamentele împotriva durerii) nu păreau să funcționeze nici chiar la 3-4 administrate combinat. Am avut șansa de a lucra într-un domeniu aparte: suplimentele nutritive și fitness. Astfel am avut la dispoziție toate ingredientele de pe piața românească și internațională, dar și posibilitatea de a discuta cu foarte mulți oameni cu probleme similare, în diverse stadii. Am aflat astfel ce funcționeaza pentru prevenirea degenerării și refacerea articulațiilor și chiar a discurilor intervertebrale. Am testat mai multe variante și ingrediente, unele aparent fără legătură cu articulațiile, dar folosite în fitoterapia Ayurvedică de mii de ani. Foarte important: suplimentele nutritive folosite au fost întotdeauna de calitate maximă și în doze care să garanteze efectul.

Cu câteva zile înainte de data programată pentru operație (cedasem în fața durerilor și am mers către un neurochirurg cu experiență), am început să mă simt semnificativ mai bine. În sfârșit găsisem “formula magică” din care este inspirat și ArtroHelp. Fusese nevoie de câteva luni pentru ca efectele să devină stabile și să îmi pot relua activitatea, inclusiv antrenamentele. Viața mea a revenit ușor-ușor la normal, am început să reconstruiesc afacerea pe care aproape o pierdusem, mi-am cunoscut viitoarea soție, mi-am regăsit optimismul și pofta de a trăi, dorința de a progresa pe toate planurile. Mi-am continuat activitatea de promovare a nutriției sănătoase și a sportului atât prin site-urile mele (www.getfit.ro și www.cristianmargarit.ro), cât și prin organizarea de evenimente sportive, apariții TV, articole în presă, dar și prin importul și vânzarea de suplimente nutritive de calitate.

Investigațiile ulterioare au arătat inexistența unei hernii de disc, dovadă că reușisem. Părea să fie o “minune”, dar o minune pentru care muncisem câțiva ani buni. Formula a rămas ceva de împărtășit cu prietenii și clienții care doreau consultanță personalizată, fiind nevoit să le dau o sacoșa de produse pentru a acoperi toate elementele componente: colagen hidrolizat, enzime digestive, glucozamină, condroitină, vitamine, minerale, antiinflamatoare naturale, plante cu efect regenerator și adaptogen. Părea să fie o formulă nepractică, cine își dorește să înghită în fiecare zi 20-30 de capsule și tablete diferite? Prea puțini oameni. O parte dintre ingrediente nici măcar nu erau de găsit pe piața românească.

În toamna lui 2012 am cunoscut echipa Zenyth, deja experimentați în suplimente nutritive sub formă de pudră, făcându-le o mărturisire: am o formulă originală și eficientă pentru sănătatea articulațiilor, dar este nepractică din cauza numărului și diversității de suplimente care trebuie luate. Am avut încredere în ei datorită succesului pe care îl avuseseră cu produsele pentru sănătatea tubului digestiv. Sămânța sădită atunci a început să crească în primăvara lui 2013, când am început să lucrăm la o formulă ușor de administrat, gustoasă, accesibilă ca preț și, foarte important, naturală 100%, cu ingrediente de maximă calitate.

Am împărțit produsul în două componente, cu acțiune sinergică. O componentă care poate fi folosită pe termen lung și o alta pentru efect rapid, imediat. După testările de rigoare am definitivat lista de ingrediente pe care o găsiți și aici pe site: colagen hidrolizat de tip II, semințe de cacao, semințe de chia, alga Haematococcus pluvialis standardizată în astaxantină, glucozamină, magneziu marin, extracte standardizate din tulpini de Cissus quadrangularis, fructe de acerola, rădăcini de Withania somnifera (Ashwagandha), rădăcini de turmeric, frunze de Stevia, fructe de piper, enzime (bromelaină și papaină), condroitină, extracte din hamei, Harpagophytum, salcie, rhodiola, piper (http://artrohelp.ro/ingrediente/).

O încredere deosebită mi-a dat participarea la cel mai mare târg internațional de produse farmaceutice și suplimente alimentare, unde vizitatorii s-au arătat foarte interesați de acest produs. Căutând formule similare am constatat că nu pot găsi nici măcar acolo (unde erau toate firmele mari din lume) ceva care măcar să se apropie de ceea ce am făcut noi.
Asta mi-a confirmat că suntem pe drumul cel bun, ba chiar cu mai mulți ani în fața altor variante, care abia dacă includ 2-3 componente și se adresează doar unor mici părți ale problemei.

Deci avem un supliment nutritiv care funcționează, deja verificat, care a urmat un lung proces de testare și selecție a ingredientelor, de stabilire a proporțiilor între ele, de obținere a unui gust plăcut și a unei asimilări optime. Desigur, există pe piață și alte produse bune pentru articulații, dar ArtroHelp este singurul care acoperă toate elementele, inclusiv reechilibrarea hormonală și regenerarea, pe lângă ameliorarea simptomelor într-un timp foarte scurt, venind cu principii și ingrediente noi, care nu au mai fost folosite până acum. Mai mult, în procesul de testare a produsului am descoperit și alte efecte benefice, de la creșterea încrederii și optimism la îmbunătățirea sănătății tubului digestiv și digestiei, menținerea glicemiei în limite normale, vindecare mai rapidă a rănilor și fracturilor, circulație îmbunătățită (dispariția senzației de mâini și picioare reci). Un efect “secundar” foarte apreciat de femei, o piele mai frumoasă, păr și unghii mai rezistente.

Recomand ArtroHelp atât în prevenirea problemelor de articulații, cât și în recuperarea naturală după accidentări sau apariția leziunilor de diverse tipuri. Întotdeauna, primul pas este la medic, apoi se stabilește planul de acțiune care, pe lângă suplimente trebuie să includă o nutriție adaptată, hidratare, mișcare, odihnă. Chiar și atunci când operația este singura soluție, produsul ajută vindecarea și reluarea într-un timp mai scurt a activităților dorite.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center