Monturile – de ce apar şi cum le tratăm?

legs treatment

Monturile reprezintă deformări ale încheieturii degetului mare de la picior, care afectează în general femeile într-un număr mai mare decât bărbaţii. Dintr-un procent de 90% femei care poartă pantofi incomozi, 60% prezintă monturi. Întrucât femeile sunt cele care de obicei poartă tocuri sau încălţăminte îngustă în partea anterioară a piciorului, frecventa apariţiei monturilor este de 9 ori mai mare decât la bărbaţi.

Mai ales în cazul femeilor, această deformare poate fi dureroasă şi împiedică purtarea oricărui tip de încălţăminte, întrucât zona afectată se fricţionează de pantof şi se inflamează. Pentru cazurile uşoare, încălţămintea bună împreună cu alte câteva sfaturi naturiste pot fi suficiente pentru ameliorarea simptomatologiei şi diminuării durerii, însă în cazul deformărilor mai grave, este de multe ori necesară o intervenţie chirurgicală.

Monturile afectează laba piciorului şi din punct de vedere estetic, deoarece determină înclinarea degetului mare de la picior spre cel de-al doilea deget, iar aceasta cauzează o proeminenţă osoasă dură. Mai mult, pielea din această zonă poate fi îngroşată sau inflamată, cauzând dureri.

Care sunt cauzele apariţiei monturilor?

Încă nu se cunosc cauzele exacte ale apariţiei monturilor, însă specialiştii Ropharma precizează că instalarea acestor malformaţii este corelată cu doi factori predominanţi. „Prima este că unele persoane au o sensibilitate la nivelul încheieturilor moştenită în mod ereditar. În câteva cazuri, sensibilitatea aceasta se poate transforma în osteoartrită sau artrită reumatoidă. A doua cauză este încălţămintea incomodă care ţine degetele deformate timp îndelungat. De asemenea, există şi situaţii în care acestea sunt provocate de anomalii înnăscute ale piciorului, ce cresc riscul deformării piciorului, cum ar fi platfusul ce constă în aplatizarea arcadei labei piciorului”, explică specialistul Ropharma Dr. Tania Bejan.

Simptome şi probleme
• Dificultăţi în a merge din cauza durerii.
• Inflamare şi răni la baza degetului care se pot infecta.
• Piciorul poate deveni atât de lat încât găsirea unei perechi de pantofi să devină foarte dificilă.
• Apariţia artritei la degetul mare.
• Deformări şi la celelalte degete de la picioare

Prevenire şi tratament

Pentru a preveni apariţia monturilor, primul pas şi cel mai important, este schimbarea încălţămintei cu una lejeră, care să nu strângă degetele. Astfel, deformarea nu se mai dezvoltă şi nu mai provoacă durere sau discomfort. Pentru sfaturi despre alegerea încălţămintei se poate consulta un medic ortoped.

Pentru cazurile uşoare, compresiile cu gheaţă stagnează creşterea proeminentei, iar cremele sunt necesare pentru a repara pielea din acea zonă. Bioven este unguentul Ropharma cu ingrediente naturale eficient în reducerea rapidă a durerii, inflamaţiei precum şi în regenerarea pielii în cazul deformărilor cauzate de monturi. Acesta conţine extract de aloe vera şi extract de castan, cu puternice proprietăţi antiinflamatoare, de îmbunătăţire a circulaţiei sângelui în picioare şi de ameliorare a durerilor. Pret: 14, 40 Lei

Pentru o mai bună mobilitate a articulațiilor și prevenirea unei posibile osteoartrite, cauzată de apariția monturilor, sunt recomandate suplimentele ce previn denegenerescențele și durerile articulare în tulburări inflamatorii recidivante. Lipoartrin Forte este suplimentul Ropharma ce redă mobilitatea articulațiilor, protejează cartilajele articulare și este recomandat și în cazul osteoporozei, poliartroză, fracturi şi osteoartrite. Preț: 27 Lei.

Ambele produse se găsesc în farmaciile Ropharma din țara, dar si online, pe www.ropharma-healthcare.ro.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center