Cânepa – cea mai bogată sursă de proteină

apple and cinamon„Fii pe primul loc” – aceasta este semnificaţia proteinelor în limba greacă, iar pentru că omul să îşi menţină zilnic poziţia de lider, organismul compus din 22 de aminoacizi regăsiţi în compoziţia proteinelor, efectuează constant combinaţii între aceştia, pentru a produce o infinitate de proteine. În prezent, cea mai bogată sursă de proteine este reprezentată de seminţele de cânepă, recomandate a fi incluse în alimentaţia zilnică, indiferent de vârstă, având un rol esenţial în menţinerea sănătăţii organismului uman.

Nu doar pentru sportivi, dar şi pentru alimentaţia zilnică a oamenilor obişnuiţi, proteinele sunt absolut necesare pentru susţinerea sănătoasă a organismului. Seminţele de cânepă CANAH reprezintă unul dintre cele mai nutritive alimente, datorită compoziţiei unice de aminoacizi esenţiali şi acizi graşi esenţiali necesari pentru a satisface nevoile nutriţionale ale organismului uman.

Cu un profil similar oului, seminţele de cânepă sunt sursa cea mai completă de proteine din regnul vegetal, deoarece conţin toţi aminoacizii esenţiali necesari organismului uman. Aşa cum proteinele sunt o componentă vitală în repararea muşchilor şi în construcţia acestora, la fel sunt şi vitaminele, mineralele, fibrele, enzimele, probioticele şi antioxidanţii pentru corpul uman, vestea bună este tocmai faptul că toate acestea se regăsesc în compoziţia seminţelor de cânepă. Proteinele din seminţele de cânepă sunt compuse în proporţie de 65% din edestina, o proteină globulară care seamănă cel mai mult cu cele regăsite în corpul uman, motiv pentru care acesta absoarbe foarte uşor întreaga gamă de substanţe nutritive din compoziţia acesteia.

Importanţa proteinelor din seminţele de cânepă pentru organismul uman

Deşi provine dintr-o plantă, proteina din seminţele de cânepă este surprinzător de completă. Cercetările ştiinţifice au demonstrat faptul că proteinele din seminţele de cânepă conţin toţi cei 20 de aminoacizi cunoscuţi, inclusiv cei 10 aminoacizi esenţiali (8 pentru adulţi şi 2 pentru copii şi adolescenţi) pe care corpul nostru nu îi poate produce. De fapt, proteinele sunt considerate a fi complete, atunci când conţin toţi cei 10 aminoacizi esenţiali într-o cantitate optimă şi într-un raport ideal, astfel încât să satisfacă nevoile organismului uman. Un alt aspect extrem de important în ceea ce priveşte proteina din seminţele de cânepă constă în conţinutul foarte ridicat de fibre insolubile, acestea ajutând la menţinerea unui nivel stabil al zahărului în sânge, ideal pentru arderea grăsimilor.

Datorită conţinutului său bogat în aminoacizi, seminţele de cânepă sunt ideale pentru vegetarieni, vegani sau orice persoană care doreşte să reducă conţinutul de carne din alimentaţia zilnică, întrucât seminţele de cânepă pot furniza cantitatea de proteine optimă pentru un organism sănătos. Cu o colecţie completă de aminoacizi, uşor de digerat şi cu un raport ideal de acizi graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6, seminţele de cânepă sunt sursa perfectă de legume pentru o alimentaţie cu un nivel ridicat de proteine.

Unicitatea proteinelor din seminţele de cânepă

Caracterul unic al seminţelor de cânepă nu este dat doar de compoziţia sa bogată în aminoacizi esenţiali, ci mai ales de faptul că proteina lor este compusă în proporţie de 65% din globulina edestina, cea mai mare compoziţie din regnul vegetal. Edestina are abilitatea unică de a stimula producerea de anticorpi împotriva agenţilor invazivi, pentru că corpul să facă faţă organismelor invadatoare, prin anticorpii creaţi. Mai mult decât atât, consumul de seminţe de cânepă este benefic în cazul persoanelor care suferă de boli cu deficit imunitar, întrucât oferă aportul optim de aminoacizi de care organismul are nevoie pentru a produce albumina serică umană.

Spre deosebire de alte pudre proteice, cea din cânepă are un conţinut bogat în acizii graşi polinesaturati esenţiali omega 6 şi omega 3 în raportul ideal pentru asimilarea de către organism.

Pudră proteică Canah

Dacă vrei să-ţi începi dimineaţa în forţă cu un boost de proteine, poţi încerca pudră proteică certificata ecologic din seminţe de cânepă, care conţine 50% proteină completă de origine vegetală.

Fie că eşti sportiv, vegetarian sau vegan sau problemele de sănătate îţi impun o dietă cu conţinut redus sau lipsită de proteine animale, îţi poţi prepara dimineaţă un shake proteic în care să incluzi 2-4 linguri de pudră în amestec cu banane, fructe de pădure, mere şi scorţişoară, pere şi ghimbir, iaurt şi miere etc.

Pudră proteică este disponibilă pe www.canah.com, reţeaua Plafar, DM şi majoritatea magazinelor de tip plafar. Preţul este de 36 lei (500g) pentru varianta naturală şi 43 lei pentru cele certificate ecologic (500g), însă sunt disponibile şi în cantităţi mai mari sau în baxuri. Poţi opta şi pentru setul în ediţie limitată cu aromă de afine sau catina împreună cu uleiul de cânepă bio la preţul de 54 lei.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.