Inflamarea şi sângerarea gingiilor – un semnal de alarmă!

dental careDinţii frumoşi şi zâmbetul strălucitor se menţin cu gingii sănătoase! Aproape 90% din populaţie este afectată în timpul vieţii de sanagerarea şi inflamaţiile gingivale, majoritatea ignorând aceste semnale de alarmă. La fel ca şi cariile sau mirosul neplăcut, aceste simptome anunţa instalarea unei infecţii puternice în cavitatea bucală, specialiştii Smile Factory va recomanda să fiţi atenţi şi să consultaţi stomatologul pentru a preveni agravarea sănătăţii dinţilor voştri.

De cele mai multe ori, atunci când ne referim la sănătatea dentară, tindem să avem în vedere doar tratarea şi prevenirea cariilor şi a mirosurilor neplăcute ale cavităţii bucale. Cu toate acestea, sănătatea cavităţii orale porneşte, în primul rând, de la gingii, care au un rol major în menţinerea sănătăţii dinţilor şi a stării de bine, generale.

“Cei mai mulţi oameni consideră că dinţii sănătoşi sunt cei lipsiţi de carii. Corect, dar nu în totalitate! Semnalele de alarmă apar odată cu sângerarea şi inflamaţiile gingivale, care anunţa instalarea unor infecţii ce pot pune în periocol sănătatea dentară. Misiunea specialiştilor Smile Factory este de a reda sănătatea dinţilor fiecărui pacient, oferind un spectru diversificat de proceduri prin utilizarea tehnologiilor de ultimă oră în domeniul stomatologic”, explica Marina Necşulescu, medic dentist Smile Factory.

Gingiile la control
Cel mai adesea, sângerările şi inflamaţiile gingivale apar la adulţi datorită stilului de viaţă, consumului de alimente nesănătoase, precum fast-food sau dulciuri în exces. Deşi gustos, zahărul este extrem de nesănătos, favorizând formarea plăcii bacteriene, care la rândul ei, datorită acizilor produşi de către bacterii inflamează gingiile, determinând astfel înroşirea şisângerarea acestora.

Printre cauzele comune care declanşează sângerarea gingivală regăsim bolile gingivale, traumatismele provocate de un periaj agresiv sau de consumul unor alimente fierbinţi, fumatul sau mestecatul tutunului, dereglările hormonale, lipsa vitaminei K, folosirea unor proteze dentare necorespunzătoare sau utilizarea unor medicamentaţii neadecvate şi chiar instalarea unor boli, precum leucemia.

Atunci când sângerările gingivale persista, acestea reprezintă un semnal de alarmă anunţând o inflamaţie la nivelul gingiilor, cunoscută şi sub numele de gingivita. Principala cauză a apariţiei gingivitei este depunerea plăcii bacteriene, cauzată de practicarea unei igiene dentare necorespunzătoare care are ca şi consecinţă acumularea de bacterii la nivelul cavităţii bucale.

S.O.S – Remedii pentru sângerările gingivale
Persoanelor care prezintă inflamaţii şi sângerări gingivale le este recomandat un consult medical de specialitate, pentru a interveni asupra problemei încă din faza incipientă. Bolile gingivale netratate pot duce la apariţia unor complicaţii, precum sângerarea permanenta, instalarea bolilor parodontale sau a bolilor osului maxilarului şi chiar pierderea definitva a dinţilor.

Specialiştii Smile Factory recomanda un tratament de igienizare complet care constă în detartraj, periaj professional şi air flow, pentru a îndepărta placă bacteriana; asociat pacienţii trebuie să îşi construiască un ritual de îngrijire şi curăţare dentară, care presupune un periaj după fiecare masă, cu o periuţă cu peri de duritate medie, nu moale precum şi folosirea mijloacelor suplimentare de igienizare: aţa dentară, apa de gură, duşul bucal pentru a preveni depunerea de tartru.

Clinica Smile Factory va propune un spectru diversificat de tratamente ortodontice, special create pe profilului fiecărui pacient. Utilizând cele mai performante tehnologii de tratament la nivel mondial, specialiştii Smile Factory oferă consiliere calificată pentru a găsi tratamentul optim fiecărui pacient.

Dr. Marina Necşulescu
Medic dentist. Specialist Invisalign
Drd. Ortodonţie şi Ortopedie Dento-Faciala
Smile Factory Bucureşti

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.