Colostrul – doza de imunitate esenţială copilului tău

baby girlÎn primele 6 luni de viaţă, imunitatea nou-născuţilor cunoaşte un echilibru extrem de fragil, aceştia fiind foarte vulnerabili în fata infecţiilor din cauza faptului că singurul sistem de apărare pe care organismul lor îl are, este cel dobândit de la mamă în perioada sarcinii.

Tocmai de aceea, alimentaţia micuţilor are un rol esenţial în stimularea producţiei de anticorpi şi dezvoltarea propriului sistem imunitar atât de necesar, în special în condiţiile în care în primele luni de viaţă, stomacul acestuia are o capacitate extrem de mică. În acest sens, specialiştii Ropharma recomandă suplimentarea dietei infantului cu ajutorul colostrului.

Colostrul este obţinut din laptele matern din primele 48 de ore după naştere, iar datorită compoziţiei bogate în nutrienţi asigură fundaţia unui sistem imunitar puternic şi susţine dezvoltarea armonioasă a celui mic. Astfel, proprietăţile acestuia se extind dincolo de factorii nutriţionali.
Colostrul este un antibiotic şi un antiviral natural – acesta conţine toate cele 5 tipuri de imunoglobuline necesare dezvoltării unui organism sănătos şi a unui sistem imunitar integrat:
– imunoglobulinele lgA ce oferă protecţia antibacterială la nivelul sistemului digestiv, respirator, limfatic şi tractului intestinal
– imunoglobulinele lgD şi lgE cu rol antiviral, antiparazitar, antibacterial şi de combaterea a alergiilor
– imunoglobulinele lgM cu puternice proprietăţi antibiotice

Fiecare grupă de imunoglobuline are o structură specifică de aminoacizi, acţiunea acestora fiind susţinută şi de compoziţia bogată în polipeptidele proteice, ale căror proprietăţi imunostimulatoare sunt demonstrate de numeroase studii.

Colostrul are proprietăţi antioxidante şi regeneratoare – un alt nutrient important din compoziţia colostrului este lactoferina, o glicoproteină care grăbeşte regenerarea ţesuturilor la nivel celular, ajuta la refacerea ADN-ului şi ARN-ului şi asigură o acţiune imunomodelatoare, antiinflamatoare şi antivirală. Mai mult decât atât, colostrul conţine şi leucocite-celulele protectoare, esenţiale în dezvoltarea imunităţii şi constituie cea mai bogată sursă de lactoferina, având o concentraţie de 7 ori mai mare decât cea care se regăseşte în laptele matern.

Colostrul asigură sănătatea sistemului digestiv – la naştere, tractul digestiv al bebeluşilor este complet steril, astfel că aceştia au nevoie de ajutor pentru a-şi forma bacteriile benefice care asigură absorbţia eficientă a nutrienţilor şi formează un strat protector la nivelul peretelui intestinal. Colostrul ajută la eliminarea rapidă a toxinelor, scade riscul apariţiei celulelor ulceroase şi asigură funcţionarea corectă a florei intestinale.

Datorită compoziţiei bogate în colostru şi combinaţiei inovatoare de lactoferină, grăsimi vegetale şi probiotice, formula de lapte praf natural de la Ropharma întăreşte protecţia imunitară a bebeluşilor, asigură aportul de imunoglobuline şi anticorpi necesari organismului şi garantează doza optimă de minerale, vitamine şi aminoacizi de bază, fiind în acelaşi timp foarte uşor de tolerat de către cei mici. Vitalact Immunity Junior conţine materii prime de origine animală (lapte crud, zer demineralizat şi lapte colostral liofilizat), grăsimi vegetale, vitamine şi minerale şi lactoferină. Lactoferina îmbunătăţeşte transportul şi asimilarea fierului în organism, întăreşte sistemul imunitar şi stimulează activitatea acestuia prin intermediul anticorpilor (imunoglobulinelor).

Totodată este o proteină care influenţează proliferarea şi diferenţierea celulelor. Acesta funcţionează ca un modulator imunitar, având efect antimicrobian, antiviral, anticancerigen, anti-inflamator, antioxidant. În acelaşi timp, lactoferina favorizează transportul fierului în organism şi ajută la menţinerea unei flore intestinale echilibrate. Vitalact Immunity Junior este disponibil în farmaciile Ropharma din toată ţara, dar poate fi comandat şi online pe www.ropharma-healthcare.ro la preţul de 25,90 RON.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.