Polenul de albine, un super aliment!

polen apimondCare sunt beneficiile lui?

– este un aliment alcalin ce echilibrează pH organismului.
– este o alternativă naturală la vitaminele şi mineralele din farmacii.
– este una din cele mai complete şi echilibrate surse de Proteine, Vitamine, Minerale, Enzime şi Antioxidanti pe care o găsim în natură
.

În polenul de albine găsim urmatoarele substante nutritive:
– Proteine între 25% – 40%, adică 26 aminoacizi liberi (pre-digeraţi).
– Lipide cca 5%, din care 70% Omega -3, 5% Omega -6, 15-17% grăsimi mononesaturate şi saturate.
– Glucide simple: fructoză, glucoză etc.
– Toate vitaminele: A, complexul de vitamine B, dar mai puţin B12 care este într-o formă mai puţin utilizabilă.
– Deasemenea Vitaminele C, D (o găsim rar în sursele vegetale), E, K.
– Până la 60 minerale, inclusiv unele rare cum ar fi aurul în cantităţi de 0,9 părţi/bilon, în funcţie de tipul de polen.
– Acizi nucleici cum sunt ARN şi ADN, componente găsite în dietele mai multor centenari din Caucaz.
– Steroizi şi hormoni, din surse vegetale care sunt sigure, benefice şi fără riscuri.
– Lecitină 15%, un aliment pentru creier cu proprietăţi de normalizare a nivelurilor de colesterol şi trigliceride,
– Coeficient înalt ORAC (capacitatea de absorţie a radicalilor de oxigen). Se explică printr-o gamă largă de antioxidanti cu un coeficient de 164, în timp ce afinele au un coeficient de 61.
– 11 enzime esenţiale,
– Peste 5000 enzime şi coenzime minore, acesta este produsul cu cele mai multe enzime de pe pământ.
– Cca. 3% din componenta polenului de albine rămâne încă neidentificată şi misterioasă.

Este interesant de observat faptul că locuitorii din regiunea Caucazului din Rusia au fost cunoscuţi a avea o dietă predominant vegetală care conţine, de asemenea, o cantitate semnificativă de alimente crude, cum ar fi fructe, legume, nuci şi seminte. Atunci când acest lucru este combinat cu consumul de polen de albine, corpul este prevăzut cu o abundenţă de enzime necesară pentru digerarea hranei.

Nicholai Tsitsin, profesor şi biolog rus, a publicat un raport în 1945 pe 150 centenari cu vârsta de peste 125 ani, descoperind că printre beneficiile polenului de albine la centenari se numără o bună protecţie împotriva atacului de cord. Mulţi dintre ei au prezentat semne şi cicatrici ale “atacului de cord tăcut”, care ar fi ucis pe orcine la o vârstă mai mică, şi care nu ar fi avut beneficii de protecţie prin consumul regulat de polen de albine.

El a raportat că mulţi au fost apicultori şi că sătenii au mâncat toţi reziduuri lipicioase găsite pe partea de jos a stupului. După cercetări intense, el a stabilit că polenul de albine, inclus în dieta lor cu regularitate, a fost responsabil într-o mare parte pentru incredibila vârstă atinsă de aceşti oameni.

Tsitsin a fost, de asemenea, impresionat de calitatea vieţii lor şi de faptul că toate aceste persoane erau active şi cu o sănătate deosebit de bună, în ciuda vârstei lor avansate.

Apimond produce Pâinea Albinelor Cremă, un produs ce are în componenţa sa: polen, miere, pastură şi propolis. Putem spune că este un produs asemănător cu reziduul lipicos de pe fundul stupului, pe care îl consumau locuitorii din regiunea Caucazului. Pâinea Albinelor trebuie asociată cu un stil de viaţă sănătos.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.