Uleiul de peşte – posibilă terapie pentru parodontoză!

uleiul de pesteParodontoza, inflamaţie a ţesutului din jurul dinţilor, afectează mai mult de jumătate dintre adulţi şi este considerată principala cauză de pierdere a dinţilor. Parodontoza este o boală care se poate şi este necesar să se prevină, întrucât în stadii avansate poate deveni ireversibilă, iar medicii stomatologi se văd puşi în situaţia în care nu mai au soluţii viabile de tratament. De aceea, cercetătorii fac permanent eforturi pentru a găsi terapii cât mai eficiente, iar ultimele experimente indică descoperirea unui posibil nou remediu: uleiul de peşte.

Potrivit sciencedaily.com, dr. Alison Coates de la Universitatea din Australia de Sud şi colegii săi de la Şcoala de Stomatologie din cadrul Universităţii din Adelaide (Australia) au examinat rezultatele a opt studii unice, care au implicat oameni, pentru a evalua dacă suplimentarea aportului de ulei de peşte în alimentaţie ar putea reprezenta un tratament adjuvant pentru parodontoză.

Analiza acestor studii a arătat îmbunătăţiri în toate cazurile, dar relevante ştinţific au fost, cu precădere, două studii în care s-a folosit o combinaţie de ulei de peste şi aspirină. Cu toate că nu constituie încă dovezi concludente ale impactului pozitiv în cazul bolilor parodontale, consumul de ulei de peşte este recomandat pentru beneficiile sale asupra stării de sănătate în general.

Rapoartele grupului de cercetători australieni în ceea ce priveşte aportul uleiului de peşte în reducerea simptomelor parodontozei, reliefează faptul că există anumite indicii pozitive, dar este nevoie de studii mai bine concepute, care să evalueze impactul suplimentului în sine, cât şi în combinaţie cu aspirina, pentru a se putea stabili eficacitatea. În prezent, în Australia este în desfăşurare un studiu clinic care investighează efectele uleiului de peşte ca terapie adjuvantă pentru parodontoza.

Despre Cris Smile

Cabinet stomatologic Bucuresti Cris Smile – vă oferă servicii de asistenţă stomatologică de calitate superioară la preţuri accesibile. Dispune de aparatură performantă şi de o echipă de medici specializaţi în toate domeniile de medicină dentară: implantologie, ortodonţie, profilaxie dentară, tratamentul cariilor, estetică dentară, protetică, chirurgie dentară, parodontologie, stomatologie pediatrică.
Politica din domeniul calităţii, promovată în cadrul cabinetului dentar SC Cris Smile SRL Bucureşti asigură orientarea înspre pacient a tuturor proceselor care au loc în cadrul activităţii derulate, prin identificarea nevoilor şi aşteptărilor acestuia, în scopul satisfacerii cerinţelor explicite şi implicite privind serviciile şi gama de servicii medicale oferite.

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center