Femeia Contează

Women in RomaniaCreatoarea de modă Cristina Nichita a fost premiată la Gala Femeia Contează – secţiunea MODĂ, pentru implicare şi responsabilizare socială. Evenimentul a avut loc la Teatrul Odeon din Bucureşti unde au fost premiate şi Bianca Brad, Iuliana Tudor, Monica Tatoiu, Simona Pătruleasa, Maia Morgenstern, Margareta Pâslaru, Daniela Teodorescu, Nico, Venera Arapu etc.

Preocupată de schimbarea legislaţiei care reglementează situaţia copiilor cu autism şi implicata ca ambasador în acţiuni de conştientizare asupra a diverse problematici ale copiilor sau adulţilor cu diverse dizabilităţi, premiul obţinut de Cristina Nichita este o recunoaştere a implicării totale în viaţa comunităţii ieşene. Cele 4 campanii Arată că-ţi pasă desfăşurate la Iaşi cu ocazia Zilei Internationale de Conştientizare a Autismului, campania Light It Up Blue (iluminarea în albastru ca semn de conştientizare a autismului) şi campaniile pentru copiii cu sindrom Down sunt doar câteva exemple de implicare, care de altfel i-au adus Cristinei Nichita şi titlul de Femeia Anului în 2010.

Organizată de catre Asociaţia Colfasa în perioda 23-25 mai 2012, cea de-a doua ediţie a „Săptămânii Femeia Contează!” a marcat şi în acest an lupta împrotriva mobing-ului şi a discriminării pe piaţa muncii. Evenimentele din cadrul “Săptămânii – Femeia contează!” au abordat tematici precum: discriminarea, hărţuirea psihologică la locul de muncă (mobbing), egalitatea de şanse şi de gen. Acţiunile au culminat cu Gala Femeia Contează, organizată în seara de 23 mai, gală în care au fost premiate femei preocupate de schimbare şi implicate în campanii sociale, din cele mai cunoscute domenii.

Proiectul social, conceput pentru prevenirea şi combaterea discriminării de gen, dar şi a acelei forme de marginalizare cu caracter profesional numită mobbing, a fost organizat de Asociaţia COLFASA, sub înaltul patronaj al Comisiei pentru Egalitatea de Şanse pentru Femei şi Bărbaţi din cadrul Camerei Deputaţilor.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.