Laptele de iapă – un dar preţios al naturii

natural cosmeticsÎncorporarea laptelui de iapă în produsele cosmetice, sub diferite forme, nu este o noutate. Încă de acum 3000 de ani, laptele de iapă a fost folosit în medicina populară, dar şi pentru întreţinerea tenului. Tradiţia de a bea lapte de iapă o întâlnim încă din antichitate când, Homer şi Herodot, menţionează, în scrierile lor, despre efectele curative ale acestei bauturi. În Roma antică o baie în lapte de iapă se considera o decadenţă, Cleopatra, regina Egiptului, plătea în aur licoarea fermecată pentru a-şi întreţine tenul. Mai târziu, Marco Polo a observat, în călătoriile sale, că laptele de iapă era băutura preferată a tătarilor.

În 1858, in Rusia, s-a înfiintat primul sanatoriu care folosea laptele de iapă, de atunci şi până azi mai multe staţiuni balneare oferă terapii cu laptele de iapă.

Ştiinţa şi cercetările moderne au oferit argumente în plus pentru asocierea laptelui de iapă cu extracte vegetale, susţinându-se astfel, în mod sinergic, efectele benefice ale ingredientelor naturale.

Laptele de iapă, datorită compoziţiei sale şi a valorii pH, asemănătoare pielii umane, este preţios atât pentru frumuseţe, cât şi pentru sănătate.

Cu o mare biodisponibilitate, conţine un complex de hormoni specifici perioadei de gestaţie, dintre care estrogen, progesteron, prolactina, ce contribuie la regenerarea şi întinerirea pielii prin stimuarea metabolismului celular.

Comparativ cu laptele altor mamifere, laptele de iapă este mai bogat în compuşi nutritivi, cum ar fi proteine, aminoacizi esenţiali, acizi graşi nesaturaţi, carnitina, vitamine (B1, B6, B12, B13) şi minerale (Ca, K), într-o paletă largă, completă şi echilibrată. Aceştia ajută la refacerea rapidă a epidermei şi prin creşterea rezistenţei la acţiunea nocivă a factorilor de mediu (radiatii UV, agenţi poluanţi), prevenind astfel îmbătrânirea prematură.

Gama de produse, Alpin Derm, de la Styx Naturcosmetic, combină laptele de iapă cu un complex de plante alpine, atent selecţionte. Această gama a fost special concepută pentru tratarea problemelor specifice pielii sensibile şi mature. Cele patru plante din complexul alpin se combină într-un mod armonios şi acţionează sinergic. Astfel, genţiana are rol anti-inflamator şi astringent, micşorând porii. Florile da fân, prin ingredientul lor principal, cumarina, stimulează circulaţia sângelui la nivelul epidermei, favorizând pătrunderea substanţelor nutritive. Sulfina întăreşte pereţii vaselor de sânge, iar coada şoricelului este revitalizant general şi anti-inflamator, calmează pielea iritată şi înlătură roşeata specifică tenului cuperozic.

Despre STYX NATURCOSMETIC SRL

Romănia se regăseşte pe harta de distribuţie a produselor naturale austriece STYX, prin STYX Naturcosmetic SRL. Brand internaţional puternic, cunoscut în peste 40 de ţări de pe cinci continente, STYX a cucerit o bună parte din piaţa cosmeticelor naturale, prin calitatea produselor sale. Oferta noastră cuprinde în momentul de faţă aproximativ 450 de produse pentru ingrijirea pielii, părului, corpului sau pentru aromaterapie. Toate produsele au la bază exclusiv ingredienţi activi din plante şi uleiuri din plante presate la rece. Plantele folosite provin din ferme bio în care cultivarea şi recoltarea sunt realizate în condiţii optime. Prin principiile lor active, uleiurile esenţiale întregesc compoziţia produselor realizate după reţete moştenite din generaţie în generaţie. Echipamentele şi metodele de fabricaţie moderne permit o procesare blândă a materiei prime. Prin folosirea tehnologiei de dizolvare sub vid şi procesarea la temperaturi sub 45°C, vitaminele, mineralele şi principiile active din uleiurile esenţiale nu-şi pierd calităţile.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.