Sfaturi practice în amenajări interioare de la profesioniştii Galeriilor Noblesse

Gaia traditional styleOri de câte ori se schimbă anotimpul, cu toţii suntem tentaţi să facem o modificare în viaţa noastră, fie că e vorba de vestimentaţie, alimente, fie de accesorii şi decoraţiuni interioare. Mai mult, admirăm în reviste case amenajate cu stil şi deja visăm să împrumutăm din ideile oferite pentru redecorarea propriei locuinţe. Majoritatea dintre ele nu sunt dificil de realizat, însă trebuie să se potrivească şi cu arhitectura încăperii şi mai ales cu bugetul disponibil.

Prin urmare, este firesc să ne dorim o casă confortabilă, amenajată cu gust şi în care să se simtă influenţa unui profesionist în domeniu. Cum putem avea aşa ceva? E foarte simplu, deoarece specialiştii Galeriilor Noblesse ne vin în ajutor cu câteva recomandări şi sfaturi practice despre cum putem avea interiorul dorit.

În timp ce unora le displace stilul tradiţional de decoraţiuni interioare pentru că li se pare rece, sec, alţii consideră că el aduce un aer interesant şi o atmosferă deosebită prin linii şi forme simple. Galeriile Noblesse vă recomandă să descoperiţi de această dată un nou stil de amenajări interioare, stilul tradiţional, care redă o caldă senzaţie de confort şi familiaritate.

Acest stil pune în valoare designul secolelor XVIII şi XIX, apelând la organizarea mobilierului în centrul camerei pentru a releva ordinea şi claritatea. Stilul Tradiţional este cel mai popular stil în Statele Unite ale Americii, datorită atenţiei acordate finisajelor manuale ale mobilei, care împreună cu texturile şi paleta coloristică pun accentul nu pe formalitate, ci pe rafinament.

Pentru realizarea unei amenajari în acest stil, designerii de la Studio Insign recomandă beneficiarilor să combine piese de mobilier clasic, british colonial, toscan şi country franţuzesc. Această combinaţie trebuie făcută cu multă măiestrie, astfel încât piesele de mobilier, textilele şi finisajele, deşi diferite, să creeze împreună un spaţiu unitar. Designerii de la Studio Insign recomandă de asemenea poziţionarea mobilei pe un ax, astfel că într-un living aproape întotdeauna se va regăsi canapeaua poziţionată central pe cel mai lung perete şi perpendicular pe şemineu sau pe zona de tv. Motivele florale sunt pregnante şi simplificate prin dimensiunile mari. Acestea se regăsesc în tapet, in tapiţeria mobilei şi draperiilor, iar în portofoliul Galeriilor Noblesse găsiţi o gamă variată de modele pentru mobilier şi textile.

Caracteristic Stilului Tradiţional rămân însă pereţii vopsiţi în culori pale. Designerii Galeiilor Noblesse vă propun astfel tonuri calde de piersică, bej, verde, albastru, galben pal, spre a creea un contrast cu mobila de culoare închisă şi cu finisaj în linii curbe, utilizate complementar cu cele drepte.

Specific acestui stil tradiţional este covorul de dimensiuni mari, precum şi draperiile groase sau decoraţiunile (veioze, oglinzi, vase, tablouri, sfeşnice specifice secolelor XVIII – XIX) care vor fi mai tot timpul organizate simetric în perechi, iar Galeriile Noblesse vă prezintă câteva modele. Stilul tradiţional nu numai că aduce caldura şi eleganţa trecutului în prezent, dar asigură o atmosferă de linişte şi relaxare, un spaţiu aerisit şi confortabil, unic şi inconfundabil.

Galeriile Noblesse vă dezvăluie povestea fascinantă a Stilului Colonial

Stilul Colonial s-a dezvoltat o dată cu colonizarea Americii de către britanici (1608-1830), urmând cursul epocii victoriene (1837 -1901) şi înflorind rapid în Asia de Est-China, Vietnam, India, Indonezia.

Stilul colonial este influenţat de elemente de design şi forme precum: animal print, textile exotice, esenţe de lemn preţioase, culori strălucitoare, mătase şi împletituri de răchită. Pentru a creea acest stil trebuie alese cu grijă piese de mobilier de la producători din diferite ţări şi culturi, dar care împreună devin unitare. Un amestec de confort, lux şi exotism care se regăsesc şi în colecţiile de la Galeriile Noblesse.

Oferta extrem de vastă de produse a Galeriilor Noblesse, de la numeroşi producători din Italia, Spania, Franţa, Germania şi chiar Indonezia reprezintă o sursă inepuizabilă atât pentru designerii de la Studio Insign, cât ăi pentru alţi designeri sau iubitori ai acestui stil. Fie că vorbim de stilul colonial tradiţional, fie că vorbim de unul reinterpretat, există anumite elemente de bază ce se regăsesc chiar şi subtil într-o amenajare ce preia această denumire de stil colonial.

Elementele florale, fructele şi copacii exotici îmbogăţesc textilele prin gama coloristică şi prin structura lor de cele mai multe ori de provenienţă orientală. Partea decorativă este şi ea una importantă, deoarece completarea spaţiului în stil colonial este realizată cu ajutorul statuetelor, ceasurilor, animalelor împăiate, a picturilor sau a ceramicii.

Designerii de la Studio Insign recomandă elementele acestui stil, pereţi finisaţi în culorile luxuriante ale naturii, de la albastrul viu al oceanului şi al cerului, la verdele crud al frunzelor sau la galbenul atât de variat al soarelui şi nisipului.

Practic, amenajările interioare în stil colonial trebuie să fie o combinaţie variată de elemente în stil European, îmbogăţite cu elemente exotice îndepărtate. La Galeriile Noblesse puteţi găsi o gamă variată de produse, iar cu ajutorul designerilor puteţi obţine o amenajare în stil colonial asa cum vă doriţi.

Stilul minimalist by Galeriile Noblesse

Stilul minimalist a apărut încă din 1950 ca o manifestare a artelor plastice, începând cu operele artiştilor Robert Morris, Dan Flavin şi Donald Judd, pentru ca apoi să se reflecte şi în amenajările de interior, relevante în acest sens fiind lucrprile lui Luis Barragan, Claudio Silvestrin şi Tadao Ando ce mizau pe descoperirea de noi valenţe ale jocului de lumini şi texturi.

Paleta coloristică este una redusă, dominantă este nonculoarea alb, apelându-se la nuanţe monocrome sau bej-uri, crem-uri, caffe au lait, care să redea tendinţa actuală a stilului şi anume o evoluţie din zona rece (alb/negru specific anilor ‘70-80) spre abordarea contemporană, redarea naturalului, intervenind astfel şi nuanţele de verde, turcoaise, însă pastelate.

Stilul minimalist nu se rezumă la constrângeri decorative, putând fi interpretat ca o modalitate de creare a întregului spaţiu asemănător unui obiect de artă care să redea o stare de linişte şi calmitate. Astfel, spaţiul respiră prin nonaglomerarea elementelor decorative şi este ideal să vă amenajaţi dormitorul în acest stil.

Stilul minimalist se adreseazî persoanelor ordonate, implicnd astfel o abordare simplă, în care accentele cad pe mobilier, rezumându-se la linii şi forme care definesc elementul artistic în sine. În zona de bucătărie, accentele cad pe corpuri de mobilier geometrice, suspendate, care maschează diferite aparate electrocasnice. Alteori, acestea sunt vizibil expuse, devenind adevarate obiecte decorative.

Decorul băilor poate fi unul deosebit, dacă alegeţi nuanţe monocrome sau uşor orientate către cele naturale, ca de lemn. La Galeriile Noblesse puteţi găsi o gamă variată de mobilier pentru băi, sanitare, placări şi accesorii.

Lumina joacă un rol cheie în definirea stilului minimalist, iar corpurile de iluminat ajung a fi ele însele adevărate opere de artă care uimesc prin simplitate şi design. Galeriile Noblesse reprezintă numeroase branduri din Italia şi Spania şi va pune la dispoziţie cele mai în vogă accesorii şi piese de mobilier destinate băilor. Prin urmare, spaţiul minimalist este gândit ca un concept definit de claritate, bun gust, care să confere senzaţia de calmitate şi relaxare într-o manieră artistică. În portofoliul Galeriilor Noblesse puteţi găsi o gamă variată de mobilier şi decoraţiuni, iar cu ajutorul echipei de designeri din cadrul Studio Insign vă puteţi crea un spaţiu minimalist autentic.

Pentru a fi la curent cu noile proiecte ale Galeriilor Noblesse, dar şi cu noile tendinţe în designul interior, urmăriţi pagina de Facebook a Galeriilor Noblesse sau vă puteţi abona la newsletter pe site-ul www.galeriilenoblesse.ro.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center