Borş de peşte
Ingrediente: 1 kg peşte (crap, somn; eu am avut un cap şi o coadă de păstrăv somonat, câteva tacămuri de crap şi câteva bucăţele de plătică), 2 litri apă, 500 ml borş, 1 ceapă, 2 morcovi, 1 rădăcină pătrunjel, 1 ţelină mică, 40 gr orez, 2 ardei graşi, 4 roşii (se poate folosi şi bulion, 2-3 linguri), sare, verdeaţă – pătrunjel, leuştean -, 1 ou
Mod de preparare:
Zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat mărunt ca pentru ciorbă se pune la fiert, se adaugă sarea şi orezul. Când zarzavatul e aproape fiert se adaugă peştele spălat şi porţionat.
După aproximativ 20 de minute, se pune borşul care s-a dat în clocot împreună cu verdeaţa.
Înainte de servire se bate un ou ca pentru omletă, într-un castron, cu leuştean verde tocat fin şi puţină sare. Amestecul se toarnă prin furculiţă ca să se formeze zdrenţe de ou.