Supa milaneza de legume

milanese soupIngrediente: 50 g boabe mici de fasole alba, 50 g slanina afumata, 50 g sunca cruda, 1 lingurita unt sau margarina, 1 ceapa, 1 morcov, 1 tulpina mica de usturoi, 1 zucchino mic, 100 g mazare congelata sau proaspat curatata, 600 ml bulion de carne, 1 catel de usturoi, 1/2 lingurita sare, 1/2 frunza dafin faramitata, 1 varf de cutit piper macinat, 2 rosii, 2 lingurite salvie uscata sau marunt tocata, 75 g orez fiert, 1 lingurita busuioc tocat, 40 g parmezan razuit

Mod de preparare:

Boabele de fasole se lasa peste noapte la inmuiat. Slanina si sunca se taie foarte marunt si se pun in grasime. Legumele se taie felii foarte subtiri.

Se scurg boabele de fasole si impreuna cu mazarea si legumele se adauga la slanina si sunca. Se prajeste totul putin.

Se stinge cu bulion de carne si se lasa la foc moale circa 25 minute. Cateii de usturoi se freaca cu sare, impreuna cu frunza de dafin si mazarea, se adauga la supa si se condimenteaza cu piper.

Rosiile se curata de pielite si se taie cubulete, se adauga impreuna cu orezul la supa si se lasa sa fiarba in continuare 10 min. Se pun salvia si busuiocul, se presara cu parmezan.

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center