Cocteiluri vegetale

vegetables cocktailCocteilurile vegetale sunt băuturi extrem de interesante şi foarte sănătoase, fiind recomandate drept salate lichide, plăcute la gust şi cu proprietăţi nutritive excelente, cu aport de vitamine, săruri minerale şi fructoză, zahăr uşor asimilabil în organism.

La prepararea băuturilor nutritive se pot folosi cam toate verdeţurile din grădină, fresh de fructe sau legume. Foarte multe vitamine se găsesc în frunzele de ţelină, de lăptuci şi de varză, care amestecate cu ardei gras, pătrunjel, mărar şi unul din freshurile de legume sau de fructe pe care le preferaţi, formează o băutură sănătoasă şi delicioasă.

Aceste cocteiluri pot fi folosite în diete şi sunt recomandate de medici pentru zilele cu regim lichid, pe care este bine să-l ţineţi o dată pe săptămână.

Şi câteva reţete pentru preparare…

O ceaşcă suc proaspăt de roşii, ardei verde, pătrunjel, ţelină. Se mixează în blender, se adaugă zeamă de lămâie şi sare de mare.

O ceaşcă fresh de portocale, 2 linguri frunze verzi – pătrunjel, spanac, salată verde sau rucola. Amestecăm în blender şi consumăm imediat.

O ceaşcă fresh de grepfrut, 1 lingură frunze verzi de ţelină, 1 lingură frunze verzi de pătrunjel. Se amestecă, se strecoară şi se bea.

O ceaşcă fresh de grepfrut, o ceaşcă fresh de fragi, 1/2 ceaşcă rubarbă. După ce se amestecă se adaugă zahăr. Pentru diabetici se pot folosi suplimentele de zahăr din comerţ.

O ceaşcă fresh de mere şi frunze de ţelină.

 

Tags: , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.