Ce trebuie să ştim despre lipoaspiraţie?

Cunoscută şi sub numele de liposucţie, lipoaspiraţia este o procedură de chirurgie estetică prin care grăsimea în exces este îndepărtată din anumite zone ale corpului. Este important ca medicul să evalueze corect starea de sănătate a pacientului. Există mai multe tehnici de realizare a lipoaspiraţiei, dar acestea au și anumite lucruri în comun. În primă fază, medicul chirurg şi pacientul ajung la un consens referitor la zonele care urmează a fi tratate, procedurile și riscurile implicate. După marcarea pe corp a zonelor tratate, pacientul este anesteziat local.

În general, grăsimea este îndepărtată cu ajutorul unei canule speciale cuplate la un aspirator chirurgical. Printr-o mică incizie de 2-3mm, canula este introdusă în profunzime pentru a ajunge la stratul profund de grăsime, acolo unde sparge grăsimea şi o elimină prin aspirare. Intervenţia durează în mediu 1-2 ore pentru fiecare zonă vizată.

Lipoaspiraţia poate fi folosită pentru îndepărtarea grăsimilor de pe abdomen, şolduri, coapse, fese, genunchi, braţe, spate, dar şi din zona gâtului şi a sânilor. Procedura de lipoaspiraţie este determinată de mai mulţi factori: zona vizată, cantitatea de grăsime care urmează a fi îndepărtată, greutatea pacientului, consistenţa pielii si tonusul muscular, modul de distribuire a depozitelor de grăsime, antecedentele medicale ale pacientului, oscilaţiile de greutate în timp etc. Drept urmare, este bine ca procedura să fie aleasă împreună cu medicul.

În general, pacienţii pot pleca acasă în aceeaşi zi, dar în cazul în care a fost extras un strat important de grăsime, este recomandată internarea până în ziua următoare. Pentru a împiedica sângele sau alte fluide să se acumuleze în zona aspirată, se aplică un pansament special care trebuie purtat două săptămâni după intervenţie. Efortul fizic este interzis timp de 2-4 săpătmâni. În plus, este important să se țină seama de toate recomandările făcute de medic.
Atâta timp cât pacienţii au fost atent selectaţi, liposelecţia este în mod normal sigură. Totuși, ca în cazul oricărei intervenţii chirurgicale, există și o serie de riscuri şi complicaţii legate de lipoaspiraţie. Cele mai frecvente sunt reacţiile alergice, infecţii sau traume ale pielii.

Dacă eşti interesat de o astfel de intervenţie, Clinica Dr.Niţescu îţi stă la dispoziţie. Dr. Cristian Niţescu, „esteticianul vedetelor” este medic primar în chirurgie plastică şi reparatorie, doctor în ştiinţe medicale şi unul dintre cei mai reputaţi chirurgi plasticieni din România. Cu o experienţă de peste 20 de ani, dr. Cristian Niţescu pune la dispoziţia clienţilor săi competenţa şi îndemânarea operatorie, dar şi atenţia, înţelegerea şi dragostea pentru estetic. Chirurgia estetică este ştiinţă şi artă în acelaşi timp, iar rolul dr. -ului Cristian Niţescu este acela de a-ţi remodela corpul şi de a-ţi reda încrederea în tine. Ii poti adresa intrebari dr. Cristian Niţescu pe www.drNitescu.ro.

 

Tags: , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.