Plante care purifică aerul

Pe lângă aspectul plăcut, anumite plante de apartament purifică aerul din casele noastre. Studii efectuate de cercetători relevă faptul că unele plante de ghiveci sunt extrem de benefice contra poluarii.

Iedera
Este una dintre cele mai recomandate plante când vine vorba de poluare. Se spune că poate absorbi 90% din benzen, un solvent care se găseşte în vopsea, cerneală, materiale plastice, cauciuc, detergenţi şi fum de tigară.

Ficusul
Are proprietatea de a elimina formaldehida din tapet, mobilă sau zugraveala. Ficusul reprezintă o alegere excepţională pentru locuinţele mochetate, deoarece absoarbe compuşii organici volatili emanaţi de adezivul utilizat la lipire.

Cactusul
Absoarbe gazele nocive şi generează oxigen pur. Se recomandă să fie aşezat lângă televizor, deoarece absoarbe undele electromagnetice. Spre deosebire de celelalte plante, cactuşii produc oxigen noaptea şi elimină monoxid de carbon ziua, aşa că dormitorul este de asemenea un loc bun pentru ei.

Crizantemele
Excelente într-o încăpere unde tocmai aţi vopsit, datorită faptului că absoarb vaporii.

Anthurium
Elimină amoniacul adunat în încăperi, mai ales în bucatării.

Dracena
Dracena acţionează împotriva compuşilor organici volatili (acetonă, etanol, benzen) eliminaţi de diferite spume folosite la fabricarea mobilei şi de picturi.

Crassula
Denumită şi Arborele de jad, se spune că adună energiile negative din camera în care se află. Dacă eşti o persoană agitată, nervoasă sau supărată, trebuie să ai neaparat o Crassula în cameră pentru că te va ajuta să te linişteşti.

Palmierul Doamnei
Este o plantă extrem de potrivită în bucătării, fiindcă absoarce amoniacul prezent în produsele de curăţat vasele.

Cu toate ca au un preţ ridicat, palmierii merită investiţia. Camera unde sunt aşezaţi trebuie să fie spaţioasă pentru că vor ocupa mult loc. Palmierii reglează nivelul umidităţii şi sunt printre cele mai indicate plante pentru purificarea casei, eliminănd o serie întreagă de substanţe chimice din aer.

Filodendronul
Eliberează o cantitate mare de vapori de apa şi umidifică astfel camerele cu aer uscat. E bine ca planta să fie aşezata în camere cu sobă.

Feriga
Este eficace pentru eliminarea substanţelor poluante dintr-o casă. Creşte umiditatea din aer prin procesul de transpiraţie, fără să aibă nevoie de multă lumină.

Chlorophytum
Numită în popor Voalul miresei, absoarbe în decursul a 24 de ore până la 95% din monoxidul de carbon prezent în fumul de ţigară.

 

Tags: , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.