Plăcintă cu brânză dulce

Ingrediente: 1 pachet foietaj de preferinţă Bella, 500 – 600 gr brânză de vaci, 10 ouă, 2 căni zahăr, 2-3 pliculeţe zahăr vanilat, stafide, ulei pentru uns tava şi foile.

Mod de preparare:

Se amestecă brânza cu 5 ouă, 1 cană zahăr, stafidele şi 1 pachet de zahăr vanilat.

Se amestecă folosind un tel sau mixerul până când se omogenizează pi se topeşte zahărul.

Se unge o tavă pătrată, adâncă, şi se asază foile, jumătate dedesubt şi jumătate deasupra, la mijloc punându-se compoziţia.

Se taie apoi foile în pătrate şi se toarnă deasupra amestecul format dintr-o cană de lapte, 5 ouă, 1 cană de zahăr şi 1 pachet de zahăr vanilat.

Se introduce în cuptorul încins şi se lasă circa o jumătate de oră, să se rumenească şi să absoarbă laptele celelelalte ingrediente (se adaugă griş sau zahăr în funcţie de cât de bine este stoarsă brânza, respectiv cât de dulce se doreşte).

Se lasă să se răcească în tavă apoi se taie pe urmele făcute înainte să se aşeze în cuptor.

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.