Braduti din cartofi
Ingrediente (pentru 6 braduti): 12 cartofi potriviti, rotunzi, curatati de coaja, 2 linguri de ulei de masline, 6 ramuri de rozmarin (frunzele de jos se indeparteaza)
Se pun cartofii intr-o oala cu apa calda si se aduce la fierbere. Se reduce focul la minimum si se fierb 8 minute pana cand cartofii pot fi patrunsi cu furculita.
Se scurge apa si se lasa cartofii sa se raceasca putin dupa care se introduc intr-un vas cu ulei si sare si se invart ca sa se imbibe.
Presati putin fiecare cartof, apasandu-l cu palma, dupa care se aseaza unul peste altul, cate 2 cartofi, fixandu-se cu betisoare de cocktail. In acest fel se pot pastra la frigider 24 de ore.
Incalziti cuptorul la 190°C. Asezati cartofii intr-o tava unsa cu ulei si coaceti 10 minute, pana capata o nuanta aurie. Scoateti betisoarele de cocktail si inlocuiti-le cu ramurile de rozmarin.