Melcişori cu nucă, scorţişoară şi lapte condensat Maresi

holiday recipesSe apropie perioada Sărbătorilor de iarnă! De aceea, îţi propunem o reţetă savuroasă şi uşor de pregătit, gata să-l ademenească pe Moş Crăciun şi numai bună de pus pe masă în zilele festive!

Nuca, scorţişoara şi laptele condensat Maresi sunt ingredientele obligatorii pentru acest desert delicios, cu aromă de Sărbători de iarnă.

Timp de pregătire: 45 de minute
Dificultatea reţetei: uşoară
Număr porţii: 24

Ingrediente:
Pentru aluat:
600 gr faină, 180 ml lapte condensat Maresi, 100 gr zahăr, 50 gr unt, 2 ouă, 7 gr drojdie uscată

Pentru umplutură:
200 gr zahăr brun, 100 gr unt, 2 linguri scorţişoară, 20gr nuci pisate

Pentru glazură/ornament:
50 gr caramel, 50 gr nuci pisate, 30 gr fulgi de migdale

Mod de preparare:
Amestecaţi faina cu drojdia, apoi adăugaţi ouăle bătute cu zahărul, untul topit şi laptele condensat Maresi călduţ. Frământaţi un aluat pe care îl lăsaţi la dospit cam 30 minute, până îşi dublează volumul. Întindeţi o foaie de aluat nu foarte groasă.

Într-un bol amestecaţi zahărul brun cu scorţişoară şi cu untul moale până obţineţi o pastă. Întindeţi pasta obţinută deasupra foii de aluat în strat uniform şi presaraţi nuci pisate după gust. Rulaţi strâns foaia de aluat, până obţineţi un rulou. Cu un cuţit bine ascuţit tăiaţi ruloul în felii groase cam de două degete.
Aşezaţi melcişorii obţinuţi în tava tapetată cu hârtie de copt şi lăsaţi distanţa între ei pentru a creşte. Puneţi tava în cuptor şi lăsaţi melcişorii până se vor rumeni uşor.

Imediat ce scoateţi rulourile din cuptor ornamentaţi-le din belşug cu caramel şi cu nucă pisată sau fulgi de migdale. Se servesc calde.

Această reţetă de Melcişori cu nucă, scorţişoară şi lapte condensat Maresi îi aparţine Gabrielei Simion de la Masterchef.

Poftă bună! Să îi savuraţi cu plăcere!

 

Tags: , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center