Dezgolind-o pe Eva la Muzeul National de Arta Contemporana

Instituto Cervantes din Bucuresti si Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) din Bucuresti va invita miercuri 11 mai, la ora 19.00, la vernisajul unei expozitii 100% feminine: Dezgolind-o pe Eva: creatoare din sec. XX-XXI , curator Marisa Oropesa, Expozitia poate fi vizitata la MNAC pana pe 20 iunie, de miercuri pana duminica, intre orele 10-18.

„Aceasta expozitie este reflexul unui univers foarte diferit, o lume ce reprezinta suportul pentru toate creatiile imaginabile si necesare, una care nu lasa loc nici unei discriminari. Reprezentarile colective de gen trebuie abordate dinauntru, pentru ca femeile sa inceteze sa se mai perceapa ca fiind incorsetate intr-o definitie cu care nu se identifica. Convietuirea in acest sat global impune o mentalitate deschisa, capabila sa treaca dincolo de distinctii indepartate si rigide.

Semnatarele lucrarilor care alcatuiesc aceasta expozitie isi asuma provocarea de a da chip unor realitati reduse la tacere, fata si revers al societatii noastre. Creatiile lor extind in imaginarul colectiv un spatiu din perspectiva caruia putem continua sa reflectam la pasii care trebuie inca facuti pentru ca aceste creatoare sa-si implineasca visul, cel in care egalitatea si respectul pentru ceilalti (in arta, dar si in viata de zi cu zi) sa nu fie o utopie, ci un viitor posibil.“ (Marisa Oropesa)

Artistele prezente in selectia curatorala sunt: Frida Kahlo, María Antonia Dans, Amalia Avia, Esther Ferrer, Concha Jerez, Marisa González, Paloma Navares, Susy Gómez, Concha García, Darya von Verner, Marina Núñez , Diana Larrea , Berta Jayo, Gertrudis Rivalta, Amparo Sard, Naia del Castillo, Rebeca Menéndez, Victoria Diehl, Eva Lootz.

Marisa Oropesa este critic si curator de arta moderna si contemporana. A fost directoarea sediului de la Madrid a Levy Gallery, in perioada 1987-2002 si a organizat expozitii despre Francis Picabia (1995, Galicia, Spania), Man Ray (1996, Santander, Spania; 2010, Bogotá, Columbia; 2011, Lima, Peru), despre expresionismul german (1997, Málaga, Spania) si Pablo Picasso (Buenos Aires, Argentina; 2009, Sofia, Bulgaria).

 

Tags: , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.