Steaua Maia Morgenstern

Maia Morgenstern este prima actrita care primeste o stea pe Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) din Piata Timpului Bucuresti, aflata in vecinatatea magazinului Cocor. Decernarea a avut loc cu ocazia zilei de nastere a actritei – 1 Mai.

Initiat de Cocor si Teatrul Metropolis, varianta romaneasca a celebrului “Walk of Fame” a debutat in ianuarie 2011, gazduind pana in acest moment stelele a patru actori renumiti: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan si Amza Pellea, a carui stea a fost decernata in memoriam.

Acum, Maia Morgenstern este recompensata pentru intreaga sa cariera din teatru si film, alaturi de colegii de scena si de fani.

“Ne bucuram sa-i uram astazi bun venit pe Aleea Celebritatilor uneia dintre cele mai mari actrite din cultura romaneasca. Steaua care va purta, incepand de astazi, numele Maia Morgenstern este un semn de pretuire pentru rolurile notabile pe care le-a interpretat atat pe scena autohtona, cat si peste meleaguri”, a declarat Dan Barbulescu, Presedintele Consiliului de Administratie al Cocor S.A.

Aleea Celebritarilor (Walk of Fame) este un proiect cultural care gazduieste stelele celor mai cunoscuti actori romani in semn de apreciere a valorilor artistice din Romania. Fiind strategic pozitionat in centrul istoric al capitalei, proiectul Aleea Celebritatilor din Piata Timpului sustine strategia Cocor si Teatrul Metropolis de promovare a valorilor romanesti prin gazduirea stelelor care omagiaza actori romani consacrati.

“Datoria mea de artist este sa fiu acolo unde arta se intampla, asadar sunt cu totul alaturi de Maia Morgenstern intr-o asemenea zi importanta. Destinul si-a urmat cursul si poate nu intamplator, Maia, cea care a debutat la varsta de 14 ani pe scena Casei de Cultura Mihai Eminescu, actualmente scena Teatrului Metropolis, se reintoarce astazi pe aceeasi scena cu un nou proiect. Sunt onorat ca a dat curs invitatiei de a juca pe scena pe care odinioara a debutat si de asemenea, este o onoare pentru mine, in calitate de Director al Teatrului Metropolis, sa-i acordam o stea pe Aleea Celebritatilor”, declara George Ivascu, Directorul Teatrului Metropolis.

Maia Morgenstern a fost aleasa sa fie urmatoarea stea de pe Aleea Celebritatilor in urma certificarii topului de pe www.cinemagia.ro de catre boardului laureatilor care au intrat deja in Walk of Fame-ul romanesc.

Maia Morgenstern, nascuta pe 1 mai 1962 in Bucuresti, a studiat la Academia de Teatru si Film, urcand apoi pe scena Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, Teatrul Evreiesc de Stat din Bucuresti, dupa care s-a alaturat Teatrului National „Ion Luca Caragiale”. Printre rolurile sale notabile se numara Lola Lola, din Ingerul albastru (der Blaue Engel), Kathleen Hogan in Park Your Car in Harvard Yard sau Feciora Maria in Patimile lui Hristos, in regia lui Mel Gibson.

 

Tags: , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.