Cuptorul electric schimba regulile gatitului

Author: Electrolux

Cand pregatiti retete la cuptor, bucataria se transforma adesea intr-un desert torid, iar gatitul devine o lunga asteptare, intrerupta numai de propria curiozitate, care va face sa deschideti din cinci in cinci minute usa si sa verficati in ce stadiu sunt preparatele. Daca aveti de gand sa va utilati bucataria si sunteti in cautarea unor echipamente de gatit care sa va ofere o experienta diferita a gatitutului la cuptor, cuptoarele electrice sunt schimbarea de care aveti nevoie.

Aparatele traditionale de gatit, cu gaz, folosesc intre 10 si 30% din caldura generata pentru incalzirea efectiva a mancarii. Restul caldurii se pierde prin usa cuptorului sau prin zonele neizolate, ceea ce face ca bucataria sa se incalzeasca simtitor. Astfel, calitatea experientei pe care o aveti gatind este afectata.

Toate cuptoarele electrice de la Electrolux sunt perfect izolate, datorita usilor care contin cu pana la patru straturi de sticla. In plus, au in dotare ventilatie interna, pentru ca usa cuptorului sa nu depaseasca 30 grade Celsius. In acest fel, mainile dumneavoastra sunt in siguranta, iar bucataria devine un mediu placut, fara sa necesite ventilatie suplimentara.

Data fiind buna izolare si directionarea eficienta a caldurii, pierdeti mai putin timp gatind la cuptorul electric. In consecinta, se reduce si consumul de resurse, respectiv de energie electrica. Pentru a valorifica la maxim caldura generata, anumite cuptoare electrice de la Electrolux beneficiaza de functia “incalzire remanenta”: inainte de sfarsitul coacerii, cuptorul va mai inceta sa incalzeasca, folosind caldura existenta din interior pentru a finaliza gatitul unei retete si reducand, astfel, consumul de energie.

Puteti evita sa deschideti prea des usa cuptorului, pentru a verifica procesul de gatire, alegand cuptoarele electrice de la Electrolux care au functia “proba de carne”. Inserand capatul probei de carne in interiorul mancarii, cunoasteti de la inceput timpul de gatire, iar cuptorul va avertizeaza sonor si se opreste automat cand interiorul mancarii a atins temperatura dorita.

Cuptoarele electrice se mentin curate cu mai putin efort. Tratamentul anti-amprenta mentine suprafata de inox curata si stralucitoare, fara sa fie nevoie de lustruire. In plus, constructia cuptoarelor Electrolux favorizeaza dislocarea usoara a usii, ceea ce permite curatarea interiorului si a usii. In cazul cuptoarelor care beneficiaza de curatare pirolitica, prin selectarea acestei functii, cuptorul se incalzeste la 500˚C, iar toate reziduurile din interiorul cuptorului se transforma intr-un praf, usor de indepartat cu laveta.

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.