Pere in vin
Daca doriti un desert usor de preparat, trebuie sa stiti ca perele coapte se fac foarte repede si vor fi pe gustul tuturor, deoarece au simplitatea si eleganta unui desert rafinat. Le puteti servi asa cum sunt sau cu un bulgare din sos de vanilie, sos de afine, o ploaie fina de ciocolata sau flori comestibile.
6 pere decojite, cu codita atasata – folositi pere tari, de aceeasi marime, 3 linguri de miere, 1 lingurita ghimbir proaspat ras, 1 lingurita cuisoare, 1/4 lingurita scortisoara sau 1 bat intreg, 1-2 cani suc de afine sau de zmeura, 1 – 2 cani cu vin rosu (folositi lichid suficient pentru a acoperi perele in timpul fierberii).
Mod de preparare:
Amestecati toate ingredientele, cu exceptia perelor, intr-o oala suficient de mare ca sa incapa cele 6 pere o data.
Acoperiti oala si aduceti lichidul cu mirodenii la fierbere, miscorati flacara si adaugati perele. Fierbeti acoperit pana cand perele se inmoaie (verificati prin incercarea perelor la fund) – circa 30 de minute. Durata de fierbere depinde de marimea si taria perelor.
Scoateti usor perele din oala, folosind o spumiera si lasati-le sa se raceasca.
Taiati o sectiune mica la baza fiecarei pere, astfel incat sa poata sta drepte pe farfurie.
Feliati in fragmente egale pentru o prezentare atragatoare. Prima data, taiati fiecare para in jumatate, dar nu mergeti foarte adang pentru ca fragmentele trebuie sa ramana atasate (va opriti inainte sa ajungeti la cotor).
Scoateti usor semintele de pe fiecare parte si continuati taierea fragmentelor. Daca preferati ca perele sa fie intregi folositi aparatul pentru scoaterea miezului fructelor si indepartati cotorul de sus pana jos.
Puteti servi perele imediat sau le puteti tine la frigider chiar si 2 zile. Aduceti perele la temperatura camerei inainte de servire.