Mancaruri mai gustoase!

In oala de fiert sub presiune evitati sa pregatiti compoturi de fructe, de mere in special, pentru ca spuma care se formeaza poate bloca spatiul de comunicare al vasului cu exteriorul si valva de siguranta se poate bloca. Din acelasi motiv, cand fierbeti orez sau legume uscate, lasati focul foarte mic.

Maioneza devine mai spumoasa daca atunci cand este gata o combinati cu o lingura de apa rece.

Cand orezul fiert pentru rizotto este aproape gata, adaugati un pahar cu lapte. Preparatul isi va imbogati continutul si acesta va fi mai usor de digerat.

In salata de morcovi cruzi puneti o lingura de ulei de masline sau de floarea-soarelui. In acest fel, vitamina A din morcovi va fi mai usor de asimilat. Evitati sa puneti zeama de lamaie, deoarece aceasta distruge vitamina A, atat de valoroasa.

Cartofii fierti in coaja, si cu deosebire cartofii copti la cuptor, pot deveni deosebit de gustosi astfel: taiati-i in jumatati pe lung cat sunt inca fierbinti si puneti pe fiecare bucata cate o jumatate lingurita de unt si o jumatate lingurita pasta de rosii.

Inainte de a da la cuptor o prajitura in care ati folosit mere rase ungeti-o cu un amestec facut din putin unt, scortisoara si zahar. Gustul deosebit de bun va fi evident.

 

Tags: , , , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.