Coafura de nunta: Cocul spaniol

Afla ca te poti coafa si singura acasa si ca poti realiza, desigur daca si parul te ajuta, o coafura foarte speciala chiar! Insa, daca nu te simti capabila, poti apela desigur la un profesionist.

Este un coc foarte simplu si foarte elgant in acelasi timp. Este o coafura clasica pe care o poti purta nu doar la evenimentele festive ci chiar si la serviciu, nu vei da gres in nicio situatie alegand acest tip de coafura.

Este un model de coc modest, sarmant si pasional, plin de viata, care da mereu impresia de putere de seductie.

Cand alegem un coc dintr-o imagine, inainte de toate trebuie sa ne punem intrebarea: Oare cum mi-ar sta? N-ai de unde sa stii pana nu incerci, de accea mentionam ca il poti realiza si la tine acasa, eventual cu prietena ta cea mai buna in preajma, care sa te ajute la unele detalii.

In general, cocurile se aleg dupa fizionomia fetei, nu dupa model. Cert este ca mireasa va arata intotdeauna frumos cu parul prins intr-un coc spectaculos, mult mai potrivit decat orice alt model de coafura.

Iata cum poti realiza un astfel de coc. Dupa ce ai pieptanat parul, trebuie sa il separi in patru parti: o mesa in fata, o mesa in dreapta, una in stanga si una la spate. Pentru a evita ca mesele sa se amestece, prinde-le cu niste clame mari.

Parul din mesa de la spate trebuie prins intr-o coada de cal, cu un elastic, pe care o rasucesti in asa fel incat sa maschezi elasticul si sa obtii un coc. Apoi intinde bine mesele de par si trage-le pe spate, unde le impletesti si le strangi in cocul initial.

Vei avea nevoie in acest caz de mai multe clame sau clesti de par pentru fixare. Cocul spaniol poate fi realizat in asa fel incat sa fie mai sofisticat sau mai lejer, mai bine strans sau ceva mai clasic, in functie de cum iti doresti tu.

De asemenea, nu uita sa folosesti destul de des fixativul, ai nevoie ca parul sa-ti stea cat mai bine fixat, ca nu cumva sa ti se desprinda vreo suvita, in special daca ai un par ceva mai moale sau mai dificil de controlat.

In plus, gandeste-te in cate moduri vei putea aceesoriza un asemenea coc, de la diadema clasica, la bentita cu cristale sau din satin. Voalul poate fi asezat intr-un mod foarte simplu, fara sa te temi ca iti strica cocul.

Ai putea, de asemenea, in cazul in care doresti sa mergi mai mult pe idea de Spania, sa incerci sa alegi o floare alba pe care sa o prinzi in par.

Ai putea chiar reunta la orice alt accesoriu, o asemenea floare fiind mai mult decat suficient.

Cocul spaniol se potriveste fara doar si poate unei rochii de mireasa in stil flamenco, asadar poti alege o rochie care sa se potriveasca in totalitate acestui stil. In special daca ai trasaturi hispanice si tenul masliniu, ti se va potrivi ca o manusa.

[citeste mai multe pe Ideal Mariaj.ro]

 

Tags: , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.