Alegerea primului hamster!

Author: HappyFeet

V-ati decis sa va luati un hamster. Ati ales pana si o rasa anume. Fie ca este vorba despre hamsterul auriu, hamsterul pitic rusesc, hamsterul chinezesc (greu de gasit in pet-shop-uri si la fel de greu de intretinut), hamsterul alb pitic Siberian sau despre o alta rasa, acum este timpul sa gasiti locul potrivit de unde sa-l achizitionati.

Hamsterii de vanzare se gasesc in pet-shopuri sau chiar in alt fel de magazine, la departamentul destinat animalelor de companie. De asemenea, este posibil sa aiba unul de vanzare chiar cineva din cartier.

Daca sunteti in cautarea unei rase anume sau a unei culori anume, puteti contacta un crescator autorizat. Acest lucru este chiar indicat deoarece hamsterii proveniti din aceste crescatorii au un temperament mult mai bun si o stare de sanatate corespunzatoare, astfel evitand surprizele ulterioare. De asemenea, un angajat priceput dintr-un pet-shop va fi bucuros sa va raspunda la intrebari si sa va ofere sfaturi.

Nu apelati la firme care vand hamsterii pe mail!

Transportul animalelor este o adevarata tortura. Prin intermediul comenzilor pe mail nu veti stii niciodata daca veti primi un hamster sanatos.

Alegerea unui hamster anume este foarte dificila tinand cont ca toti sunt absolut adorabili! Trebuie sa gasiti unul care sa se potriveasca personalitatii dumneavoastra. In acelasi timp, fiti atenti la orice posibil semn de boala. Este bine sa-l achizitionati dupa-amiaza tarziu, in acest moment al zilei asigurandu-va ca este treaz si astfel ii puteti observa cel mai bine calitatile.

Decizia de a va achizitiona un hamster trebuie luata cu maxima seriozitate. Trebuie sa luati in considerare mai multi factori inainte de a face acest pas. Raspunzand mai intai la urmatoarele intrebari, veti reusi sa luati decizia corecta:

1. Sunteti pregatiti sa acceptati ca hamsterii sunt, in mare parte, animale nocturne? Viitorul dumneavoastra hamster trebuie sa aiba un loc potrivit in care sa doarma pe parcursul zilei dar in care sa fie zgomotos pe parcursul noptii. Orice perturbare din timpul zilei inseamna stres pentru micul animal, ducand la posibilitatea aparitiei unor boli.

2. Aveti suficient spatiu pentru o cusca? Pentru a fi fericit si sanatos, hamsterul are nevoie de o cusca mare. Alegerea locului potrivit poate fi dificil. Daca il tineti in dormitor, e posibil sa va deranjeze somnul. Daca il puneti in bucatarie sau inr-un spatiu cu abur sau fum, acest lucru va avea un impact negativ asupra sanatatii lui.

3. Cine va avea grija de hamster cat timp veti fi plecat in vacanta? Este relativ usor de luat cand calatoriti cu masina. Dar supunerea la caldura sau frig, zgomot si zgaltaieli, ii pot face rau. Trebuie sa aveti pe cineva de incredere pe care sa-l rugati sa aiba grija de el pe timpul plecarii dumneavoastra. Sau chiar sa-l ia acasa.

4. Dispuneti de timpul necesar pentru a avea grija de el? Hamsterii au nevoie de curatenie si apa proaspata zilnic.

5. Daca aveti alte animale, cum vor reactiona la vederea micului rozator? Va fi acesta in siguranta in casa dumneavoastra?

6. V-ati interesat in privinta nevoilor si cerintelor unui hamster? Aflati cat mai multe despre acest animal, inainte de a-l aduce acasa. Documentati-va despre ingrijirea corespunzatoare si crearea habitatului.

Sunt situatii in care hamsterul este un animal de companie ideal. Dar sunt si situatii in care acesta reprezinta o alegere nepotrivita. Daca va integrati in una dintre categoriile de mai jos, atunci ar fi bine sa reveniti asupra deciziei.

Persoanele imature, fara simtul responsabilitatii, nu trebuie sa aiba hamsteri. Parintii nu trebuie sa se bazeze pe grija copiilor, mai ales cand acestia au tendinta sa faca promisiuni dar sa nu le respecte. Hamsterul va ajunge sa nu beneficieze de atentia si grija de care ar avea nevoie.

Hamsterii nu trebuie sa fie niciodata un cadou surpriza! Indiferent de ocazie, a oferi un hamster cadou poate fi nepotrivit si periculos chiar. Orice potential detinator trebuie sa aiba ocazia sa se asigure ca este o idee buna si ca isi doreste asta cu adevarat.

Cand luati decizia finala, asigurati-va ca va luati un hamster din motive corecte. Cand il alegeti, folositi-va atat capul, instinctele, cat si inima. Astfel va veti oferi sansa, atat dumneavoastra cat si micului animal, de a avea o viata fericita impreuna!

 

Tags: , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.