Cum sa alegi primul animal de companie?

Author: HappyFeet

Acest articol este adresat in special adultilor care se gandesc sa-si ia pentru prima oara un animal de companie.

Daca va ganditi la un animal pentru familia dumneavoastra (cu sau fara copii), un bun inceput il reprezinta hamsterii, pestii de acvariu, reptilele, chiar si pisicile deoarece sunt considerare animale de interior.

Cainele trebuie luat in considerare doar daca dispuneti de timpul necesar, de bani suficienti si de bunavointa de a va ocupa de dresarea acestuia. Este nevoie de instruire continua pentru a preveni eventualele problemele de comportament. Acest lucru este dificil daca membri familiei nu impun reguli si mai ales, daca nu le respecta.

Si pasarile reprezinta o posibilitate. Dar majoritatea celor cumparate din pet-shopuri nu se vor adapta cu adevarat la viata de apartament. Necesita asigurarea unei curatenii temeinice si in general nu pot fi “dresate”.

Fiecare animal necesita ingrijire si fiecare vine cu particularitatile lui. De exemplu, daca alegeti pestii de apa dulce sau sarata ca prime animale de companie, asteptati-va sa moara o buna parte din ei, daca nu cumva toti, pana cand reusiti sa mentineti un acvariu cu pesti vii mai mult de un an. In timp ce un hamster nu este o problema.

Iar daca decideti ca animalul nu este potrivit pentru dvs, nu-l abandonati. Nu lasati cainele sau pisica pe strada, nu goliti acvariul cu pesti in lac. Inapoiati animalele petshop-ului sau cautati un stapan potrivit pentru ele. Este un act de responsabilitate.

Iar daca va hotarati asupra unui caine sau a unei pisici, nu dati fuga imediat la pet-shop! Puteti face o fapta buna si un animal fericit, oferindu-i un camin cald si primitor O sansa la viata. Vizitati adaposturile de animale abandonate! Imposibil sa nu gasiti un prieten potrivit, dornic sa va copleseasca tot restul vietii cu recunostinta si iubire neconditionata!

 

Tags: , , , , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Copyright © 2006-2019 Blow.ro All Rights Reserved.

 
 

Privacy Preference Center