Limba de vita cu masline

Ingrediente: o limba mare de vita, o ceapa, 200 ml suc de rosii, 2 linguri faina, 100 g masline, de preferat fara samburi, o cana vin, sare, piper boabe

Mod de preparare:

Se pune o limba de vita (se poate pune si de porc, eu prefer vita) la fiert cu o lingura de sare. Se va fierbe timp de o ora si jumatate, pana pielita de pe limba va incepe sa se desfaca singura.

Se scoate apoi si se va curata de aceasta pielita. Cand este curatata, se va taia bucatele. Avem nevoie de o ceapa care va fi taiata marunt si se va cali.

Se ia un vas unde se amesteca sucul de rosii cu 2 linguri de faina. Acest amestec se pune peste ceapa calita impreuna cu o cana din apa in care a fiert limba. Acum se pun si maslinele, foile de dafin, piper si cana de vin.

Tava cu toate acestea se va da la cuptor timp de 30 minute. Se va scoate, se pune sare si se mai da 5 minute la cuptor. Optional se toate pune si praz in aceasta mancare, se va adauga inainte de a fi introdusa la cuptor.

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center