Crochete de cartofi si Sos Alfredo
Author: Iza Pal
Crochete de cartofi – aprox. 15 min
– se rade un cartof mai mare pe razatoare deasupra unui prosop de bucatarie pt a absorbi apa
– se adauga o lingura de faina si o lingura de mustar boabe sau sos de hrean
– se asezoneaza si se amesteca
– aluatul se turteste intre palme si se pune la prajit intr-o lingura de ulei de floarea soarelui si o bucatica de unt
– se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte la foc moale pana se rumenesc
Sos Alfredo – aprox. 8 min
– se topesc 55 grame de unt intr-un tefal la foc mediu
– se adauga smantana grasa aprox 235 ml si se lasa pe foc 5 minute
– 1 catel de usturoi intreg si 150 grame de parmezan ras
– cand se adauga parmezanul se amesteca repede
– la sfarsit se pune patrunjel tocat