Toba ca la Ardeal

Ingrediente: 1 burta de porc, 1 limba, 500 g carne (fleica), cateva fasii de sorici, 2 rinichi, 2 urechi (varfurile), 1 lingura sare, 1 varf cutit piper macinat, 1 lingurita boia iute, 200 g slanina ( 1 bucata lunga cat burta)

Mod de preparare:

Se taie toata carnea, limba si slanina in fasii, se da cu piper, boia sis are, se pun la fiert in apa putina, cat sa le acopere.

Se curata burta. Se umple burta bine, punand pe cat posibil fasiile de carne, limba si slanina pe lung, se coase bine si se inteapa ca sa nu crape.

Se pune din nou la fiert in apa rece, timp de o jumatate de ora de la primul clocot), impreuna cu 1 ceapa, 3 foi dafin, 1 pahar vin, 1 lingurita piper boabe.

Se preseaza o zi intre doua funduri de lemn si e gata pentru masa de Craciun.

Pofta Buna!

 

Tags: , , ,

 
 
 

discuss this post

 
 

Add a comment

required

required

optional


 
 
 

Privacy Preference Center